ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για πρώτη φορά δίνεται δικαίωμα στον εισαγγελέα Εφετών να παρέμβει όταν κατηγορούμενος για βαριά αδικήματα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή.
Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δικαστική συμπαράσταση.
Η αλλαγή έρχεται λίγες ημέρες μετά την υπόθεση με τους πολεοδομους της Ρόδου, όπου όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τότε είχε παρέμβει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διατάσσοντας πειθαρχικό έλεγχο του ανακριτή.
Με την ψήφιση του νόμου, ο εισαγγελέας εφετών θα μπορεί να επιλαμβάνεται αυτεπαγγέλτως και να προσφεύγει στο δικαστικό συμβούλιο όταν διαφωνεί με τη μη προφυλάκιση κατηγορουμένων.
Διαβάστε επίσης:
Φλωρίδης: Τέλος στην χρονική παραγραφή των υπουργικών αδικημάτων με νέο εφαρμοστικό νόμο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Tesla: Ανέκαμψε μετά την πληροφορία ότι ο Έλον Μασκ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Τραμπ
- Βρετανία για δασμούς Τραμπ: Θα αποφύγουμε ενέργειες που θα έθεταν σε κίνδυνο μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες συμμετέχουν στην απεργία της 9ης Απριλίου
- Βρετανία: Κυρώσεις σε φιλορωσικό δίκτυο στη Μολδαβία για παρέμβαση στις εκλογές
