ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έφυγε από τη ζωή στα 87 του χρόνια ο εμβληματικός παρουσιαστής του CNN, Λάρι Κίνγκ.
Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το Σάββατο το πρωί αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορονοϊό.
Ο Λάρι Κίνγκ έγινε γνωστός στο παγκόσμιο στερέωμα με το σόου συνέντευξης «Larry King Live» που έτρεξε στο CNN από το 1985 έως το 2010.
Από τις εκπομπές του πέρασαν Αμερικανοί Πρόεδροι, παγκόσμιοι ηγέτες και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου, με τον Λάρι Κινγκ να «ρωτά απλές, σαφείς ερωτήσεις», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Με βαθιά λύπη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτού μας, τηλεοπτικού παρουσιαστή και φίλου Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες.
Για 63 χρόνια και μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, αλλά και ψηφιακών μέσων, οι αρκετές χιλιάδες συνεντεύξεων, βραβείων και παγκόσμιας αναγνώρισης του Λάρι, αποτέλεσαν μία απόδειξη του μοναδικού του και διαρκούς ταλέντου του, ως παρουσιαστή», αναφέρει η ανακοίνωση στις επίσημες σελίδες του στα social media.
Στην ανακοίνωση, δεν αναφέρεται η αιτία του θανάτου του, όμως, ο Κινγκ εισήλθε στο νοσοκομείο με COVID-19, στις αρχές Ιανουαρίου και στο αναφερόμενο παραπάνω ιατρικό κέντρο, όπως είχε δηλώσει τότε, μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του.
Ο ίδιος, υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ υπέστη ένα σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, πάσχοντας και από σακχαρώδη διαβήτη.
Σύμφωνα με το CNN, είχε νοσηλευτεί για περισσότερο από μία εβδομάδα στο ιατρικό κέντρο Cedars Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες.
— Larry King (@kingsthings) January 23, 2021
Ο Λόρενς Χάρβεϊ Ζέιγκερ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1933 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από οικογένεια ιουδαϊκού θρησκεύματος.
Ο πατέρας του με καταγωγή από την Λιθουανία διατηρούσε εστιατόριο στη περιοχή και η μητέρα του καταγόταν από την Ουκρανία. Στα σχολικά του χρόνια ήταν μέτριος μαθητής και προβλημάτιζε έντονα τον πατέρα του Έντουαρντ, ο οποίος αποφάσισε να δώσει στον Λάρι ένα μικρό μάθημα. Πρότεινε λοιπόν στον διευθυντή του σχολείου να αναθέσει στον ασυνεπή μαθητή τον ρόλο του συντονιστή του πίνακα, δηλαδή του μαθητή εκείνου που σβήνει τον πίνακα. Ρόλος διόλου τιμητικός καθώς έδινε τροφή για πειράγματα στους συμμαθητές του. Ο Λάρι όμως, αν και ανέπνεε κιμωλία αντί για οξυγόνο, θεώρησε τη νέα του ευθύνη ως προαγωγή και πήρε σοβαρά τον ρόλο του.
Από μικρός είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει εκφωνητής ραδιοφώνου.
Tο 1985, ο Λάρι Κινγκ έκανε το ντεμπούτο του στο διεθνές δίκτυο του CNN ως οικοδεσπότης της εκπομπής «Larry King Live», του πρώτου ζωντανού, ανοιχτού σε τηλεφωνήματα του κοινού και πρώτου σε μετρήσεις θεαματικότητας σόου του δικτύου.
Εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις του Κίνγκ με παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από το χώρο του θεάματος, αλλά και άλλες διασημότητες, στην εκπομπή «Larry King Live» που μετέδιδε το CNN από το 1985 μέχρι το 2010.
Το 1993 η δημόσια αντιπαράθεση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ και του πρώην προεδρικού υποψηφίου σχετικά με την NAFTA έσπασε ρεκόρ θεαματικότητας στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης, με 16,3 εκατομμύρια τηλεθεατές, με εξαίρεση την πρώτη νύχτα αναμετάδοσης του Πολέμου του Κόλπου τον Ιανουάριο του 1991.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προκειμένου να καλύψει το τραγικό γεγονός ο Λάρι Κινγκ φιλοξένησε στη εκπομπή περισσότερους από 700 προσκεκλημένους, οι 40 από αυτούς άνθρωποι-κλειδιά στην παγκόσμια διακυβέρνηση.
Γέρνοντας πάνω από το γραφείο του, με σηκωμένα τα μανίκια του πουκαμίσου του και με τα μεγάλα του γυαλιά, μετέτρεψε την εκπομπή του, σε έναν από τους σηνατικούς πόλους τηλεθέασης για το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο, παρουσιάζοντας ένα μίγμα συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και δεχόμενος τηλεφωνήματα από το τηλεοπτικό ακροατήριο του.
Ακόμη και στο αποκορύφωμα της καριέρας του, οι επικριτές του, κατηγορούσαν τον Κινγκ ότι έκανε ελάχιστη έρευνα πριν από τις συνεντεύξεις του και έθετε εύκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, που ήταν ελεύθεροι να δώσουν επίσης, εύκολες απαντήσεις, προβάλλοντας τους εαυτούς τους.
Ο ίδιος, απαντούσε στους επικριτές του, παραδεχόμενος ότι δεν έκανε και πολλή έρευνα, ώστε να μπορούσε να μάθει από τους τηλεθεατές του.
Πέραν τούτου, όπως έλεγε ο Κίνγκ, ο ίδιος, δεν ήθελε ποτέ, να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος.
«Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.
«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.
Μέχρι το 2010, οπότε έπεσαν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής είχαν καταμετρηθεί πάνω από 40.000 συνεντεύξεις με παρουσιαστή τον Λάρι Κινγκ.
Τον Μάρτιο του 2012, ο Κινγκ έγινε συνιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Ora TV, μαζί με τον Μεξικανό μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ. Μάλιστα, ένα χρόνο αργότερα στις 16 Ιανουαρίου, το Ora TV γιόρτασε το 100ο επεισόδιο του «Larry King Now», ενώ τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Κινγκ δήλωσε πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί ποτέ και πως θα παρουσιάζει τα σόου του μέχρι να πεθάνει.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike