ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι υποχρεωτικές ενδείξεις που θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά στη συσκευασία είναι:
α) αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει στην Ελλάδα, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως «Προέλευση : Ελλάδα».
β) αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει εκτός Ελλάδας, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως :
• «Προέλευση : Όνομα χώρας», στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από μία μόνο χώρα, π.χ. “Προέλευση : (όνομα μιας χώρας προέλευσης ή από ΕΕ ή εκτός ΕΕ)».
• «Προέλευση Ε.Ε.», στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από περισσότερα του ενός κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• «Προέλευση εκτός Ε.Ε.», στην περίπτωση που το γάλα προέρχεται από περισσότερες της μιας χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλες οι χώρες αναγράφονται ολογράφως ή με το διεθνώς αναγνωρισμένο ακρωνύμιο τους.
Ο ΕΦΕΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με γνώμονα την προστασία τόσο των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της ελληνικής κτηνοτροφίας, έχει εντείνει τους ελέγχους, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά την επισήμανση ώστε το προϊόν που πληρώνουν να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να αγοράσουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΦΕΤ: Απαραίτητη η μείωση του αλατιού μέχρι το 2025
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΕΤ: Επιβολή προστίμου 35.000 ευρώ σε γαλακτοκομική επιχείρηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα