• Κοινωνία

    ΕΔΣΝΑ: Νέος γενικός γραμματέας ο Γιώργος Αποστολόπουλος

    • NewsRoom
    Γιώργος Αποστολόπουλος, Νίκος Χαρδαλιάς, Μπάμπης Σιάτρας

    Γιώργος Αποστολόπουλος, Νίκος Χαρδαλιάς, Μπάμπης Σιάτρας


    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν σχετικής διαπιστωτικής πράξης του Προέδρου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής Μπάμπη Σιάτρα, καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον ΕΔΣΝΑ αναλαμβάνει ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

    Σε σχετική δήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει ότι: «Η νέα εποχή όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου έχει ήδη ξεκινήσει και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια. Έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις ικανότητες να συνδράμει σε αυτό το απαιτητικό έργο, συμβάλλοντας στην επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων.

    Είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε οριστικές και βιώσιμες λύσεις στα ζητήματα που ταλανίζουν την Αττική, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και την κυκλική οικονομία. Ο τρόπος για να τα καταφέρουμε, περνά μέσα από την μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων, με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων».

    Ποιος είναι ο νέος Γ.Γ. του ΕΔΣΝΑ

    Ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων», από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Από το 2014 έως το 2023 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας, Αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Έργων, καθώς και Πρόεδρος στη ΔΑΕΜ Α.Ε. (Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων).

    Επιπλέον από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ. Από το 2019 ορίστηκε Πρόεδρος στην «Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη» (Π.Ε.Τ.Α.) Α.Ε. (Αναπτυξιακή εταιρεία της Αυτοδιοίκησης).

    Ως μηχανικός έχει επιδείξει σημαντική δραστηριότητα στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Διαρροή υγραερίου από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Κερατέα – Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Λαυρίου

    Αθανάσιος Μαρτίνος: Απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του ΕΚΠΑ και αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής

    Κοινωνική Αντιπαροχή: Έως το τέλος του έτους ο πρώτος διαγωνισμός



    ΣΧΟΛΙΑ