• Κοινωνία

    Δολοφονία στο Ψυχικό: Το «χρυσό» λόττο, τα ακίνητα σε Μύκονο και Ίο και οι ισχυρές φιλίες του Παναγιώτη Στάθη – Αποκάλυψη mononews

    O Παναγιώτης Στάθης είχε αναπτύξει πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο

    O Παναγιώτης Στάθης είχε αναπτύξει πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο


    Ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό το πρωί της Τρίτης, εκτός από τις μεγάλες business στη Μύκονο και την Ίο και τις φιλίες και κουμπαριές με ισχυρούς επιχειρηματίες, είχε κι ένα ακόμη μεγάλο μυστικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, ο Στάθης πριν από μερικά χρόνια στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός καθώς εκτός από τις καλές δουλειές που έπαιρνε στο νησί των Ανέμων, η τύχη του χαμογέλασε στο Lotto.

    Συγκεκριμένα φέρεται να είχε κερδίσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ στο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, κάτι που προφανώς τον βοήθησε να επεκτείνει την ομόρρυθμη τεχνική εταιρεία SKS Survey που είχε με τον φίλο και συνέταιρό του, Θωμά Κεχρολόγο.

    Ο Παναγιώτης Στάθης χρησιμοποίησε το «χρυσό» δελτίο των 2 εκατ. ευρώ και για να αποκτήσει ακίνητα, τόσο στη Μύκονο όσο και στην Ιο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του και στο real estate.

    Με τη Μύκονο έμπλεξε επαγγελματικά από την περίοδο του 2000 και φέρεται να είχε πολύ καλές σχέσεις με τον νυν δήμαρχο Χρήστο Βερώνη.

    Το 2007 βρίσκουμε μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου που είχε σχέση με την χάραξη των αιγιαλών και των παραλιών.

    Ηταν μια μικρή δουλειά της τάξης των 3.000 ευρώ για έναν τοπογράφο που προσπαθούσε να κάνει δυναμικό ξεκίνημα εκείνη την εποχή στη Μύκονο. Και που τελικά είχε καταφέρει να ασχοληθεί με το δύσκολο έργο της χωροταξίας του νησιού και του χωρισμού του σε ζώνες.

    Ολοι μιλούν για τον Παναγιώτη Στάθη με τα καλύτερα λόγια. Τον χαρακτηρίζουν εξαιρετικό τοπογράφο, που δούλευε πολύ σκληρά και η δουλειά του αναγνωρίστηκε από όλους τους ισχυρούς εργολάβους του νησιού.

    Το όνομά του φιγουράρει σε σημαντικά έργα στη Μύκονο, σε πολυτελείς βίλες εκατομμυρίων που έχτιζαν γνωστοί εργολάβοι και του ανέθεταν τις τοπογραφικές μελέτες.

    Για παράδειγμα ο Στάθης είναι αυτός που έκανε την τοπογραφική μελέτη στην πολυτελή Rock House στο Καλό Λιβάδι.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τον εμπιστευόταν και ο γνωστός ισχυρός «παίκτης» του real estate, Γιάννης Παπαλέκας, που έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, τόσο στη Μύκονο όσο και στην Αθήνα.

    Είχε φτιάξει πολύ καλό όνομα στην αγορά και αυτός και ο συνέταιρός του και δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία με ύποπτες δραστηριότητες.

    O άτυχος τοπογράφος μηχανικός ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, το ένα φοιτητής και το άλλο στην ηλικία των 17 ετών. Πηγές από τη Μύκονο αναφέρουν ότι είχε αγοράσει μια έκταση στον Αγιο Στέφανο κι έκτισε πρόσφατα ενώ φέρεται να έχει επενδύσει και σε έκταση στην Ιο.

    Όπως αποκαλύπτει το mononews, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2020 δόθηκε η άδεια από την πολεοδομία Σύρου για την κατασκευή κατοικίας με ισόγειο επίπεδο για μια υπόσκαφη στάθμη με πισίνα.

    Σύμφωνα με την άδεια, ιδιοκτήτης του ακινήτου κατά 50% είναι ο Παναγιώτης Στάθης και κατά 50% ο Θωμάς Κεχρολόγος. Το εμβαδό του οικοπέδου είναι πέντε στρέμματα.

    Δείτε εδώ την οικοδομική άδεια

    Επίσης, η έκταση που κατείχε στην Ιο ο δολοφονημένος βρίσκεται στη περιοχή «Στρουμπουλή» ενώ ιδιοκτησία στο ίδιο σημείο έχει και ο Θωμάς Κεχρολόγος. Η απόκτηση των ακινήτων έγινε πριν από μια 12ετία καθώς το 2012 υπάρχει απόφαση η οποία οριοθετεί ένα ρέμα στην περιοχή, πλησίον των ιδιοκτησιών των δύο συνεταίρων.

    Δείτε εδώ την απόφαση

    Πως έγινε η δολοφονία

    Ο Παναγιώτης Στάθης εκτελέστηκε με περισσότερες από 10 σφαίρες στην οδό 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Νέο Ψυχικό, μπροστά στα γραφεία της εταιρείας του.

    Οι δράστες τον πλησίασαν με μηχανή και τον γάζωσαν σε δύο φάσεις. Επεσαν οι πρώτες 10 σφαίρες και λίγο μετά άλλες 4 ίσως ως χαριστική βολή, κάτι που δείχνει ότι επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου επαγγελματικών, πληρωμένων δολοφόνων που ήθελαν να τον σκοτώσουν κι όχι να τον τραυματίσουν ή να του στείλουν μήνυμα.

    Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν από τρία χρόνια είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό. O Στάθης είχε χτυπηθεί από αγνώστους προ 2-3 ετών έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι. Ισως εκείνο το περιστατικό να ήταν η… προειδοποίηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκτέλεση στο Ψυχικό: Οι business του δολοφονημένου τοπογράφου στη Μύκονο – Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Στάθης

    Euroxx Χρηματιστηριακή για Παπουτσάνης: Υψηλό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή

    ΟΤΕ: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Νεμπή στους εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ