ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα φθάσουν αύριο την Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, σε συνέχεια της σημερινής επικοινωνίας των πρωθυπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπένετ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβεία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και την υποστήριξη του στην Ελλάδα καθώς αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές που μαίνονται. Επισημαίνεται πως ο κ. Μπένετ ενημέρωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για την απόφασή του να αποστείλει δυο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην χώρα.
Η βοήθεια, όπως σημειώνεται, προστίθεται σε εκείνη των Ισραηλινών πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα και δραστηριοποιούνται σε συντονισμό με τo ελληνικό πυροσβεστικό σώμα. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποστείλει 16 πυροσβέστες, που έφτασαν στη χώρα μας την Παρασκευή 6 Αυγούστου.
Παράλληλα, εκπέμπεται το μήνυμα πως το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού σε ώρα ανάγκης.
Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι δήλωσε ότι «αυτό αποτελεί μια επιπλέον έκφραση της φιλίας μεταξύ των λαών του Ισραήλ και της Ελλάδας και της δυνατής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Αν και το επίπεδο του συναγερμού στο Ισραήλ για πυρκαγιές είναι ακόμη υψηλό δεν έχουμε κανένα δισταγμό να τείνουμε χείρα βοηθείας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ο Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Μπένετ για τη βοήθεια του Ισραήλ στις πυρκαγιές στην Ελλάδα
Μακρόν: Ζήτησε συμφωνία για το κλίμα «στο ύψος της επείγουσας ανάγκης»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζητώ πρώτος συγγνώμη – Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 500 εκατ. για πληγείσες περιοχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Axios: Ο Λευκός Οίκος εξετάζει να αρχίσει έμμεσες συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
- Accor, Invel Real Estate, PRODEA: Επεσαν οι υπογραφές για το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo, στους Δολομίτες
- Θεσσαλονίκη: Το δις εξαμαρτείν για γιατρό Δημόσιου νοσοκομείου – Συνελήφθη για φακελάκι – Είχε καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα !
- Ρωσία: Βασικός διαπραγματευτής του Πούτιν για τις επενδύσεις αναμένεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ
