Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Δήμος Σιντικής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγκιστρο για την συνεχιζόμενη εδώ και 26 μέρες πυρκαγιά στον Όρβηλο

O δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος

O δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πυρκαγιά στον Όρβηλο που μαίνεται για 26η μέρα, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Αγκίστρου, με κύριο αίτημα να επιστρέψουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Όπως υποστηρίζουν τοπική αυτοδιοίκηση και κάτοικοι της περιοχής οι ρίψεις από πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν εδώ και πέντε μέρες σταματήσει, ενώ είναι αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση κατάσβεσης με επίγεια μέσα, αφού πρόκειται για μια ναρκοθετημένη περιοχή στην οποία ο στρατός απαγορεύει την είσοδο των πυροσβεστών. Παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα, υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς σε ύψωμα 1.075, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το εγκαταλελειμμένο χωριό Κρασοχώρι, ανατολικά της κοινότητας Αγκίστρου.

«Μας έχουν ξεχάσει. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας με τη φωτιά, έχει καταστραφεί το περιβάλλον και αν δεν καούμε εντελώς δεν πρόκειται να μας ακούσουν. Τι περιμένουν η φωτιά να μπει στα σπίτια μας;» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της κοινότητας Αγκίστρου Ιωάννης Δεληνάσιος, εκφράζοντας την αγωνία των κατοίκων της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος. «Νιώθουμε αβοήθητοι και ζητούμε από την Αθήνα να στείλει εναέρια μέσα για να σταματήσει αυτή τη φωτιά. Η οικολογική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή μας είναι τεράστια. Είκοσι έξι μέρες φωτιάς είναι πολλές» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο δήμαρχος Σιντικής, εκφράζοντας διαμαρτυρίες, παράλληλα, για την μη ένταξη του δήμου, όπως είπε, στο πρόγραμμα για ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Την Κυριακή το μεσημέρι, με ανάρτησή του σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τάτσιος υπογράμμισε την αναγκαιότητα επιστροφής πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικόπτερων , ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας κοινοποίησε βίντεο στο οποίο απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγκιστρο.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:
Σε εξέλιξη νέα φωτιά στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» σε συνένωση εταιρειών στον κλάδο των λιπασμάτων

Ιράν: Παραιτείται ο αντιπρόεδρος Ζαρίφ μόλις 11 ημέρες μετά τον διορισμό του