• Κοινωνία

    Δημογλίδου: Απαράδεκτη η διαρροή ονομάτων του «ελληνικού FBI» – Kίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους

    • NewsRoom

    Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου


    Πονοκέφαλο και… θύελλα έχει προκαλέσει στην Ελληνική Αστυνομία και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η διαρροή των ονομάτων των στελεχών που προορίζονταν να στελεχώσουν το λεγόμενο «ελληνικό FBI».

    Το «ελληνικό FBI» έχει στόχο το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα και τα μέλη των μαφιών, τα οποία πληροφορήθηκαν, λόγω της διαρροής, τα πλήρη στοιχεία όλων των αστυνομικών που θα είναι οι διώκτες τους.

    «Δεν κατανοούν, κάποιοι άνθρωποι, ότι με τη δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων και των στοιχείων τους, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους», είπε το πρωί της Πέμπτη μιλώντας στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

    Η κυρία Δημογλίδου, σημείωσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι καλούνται από εδώ και πέρα να διαχειριστούν, διάφορες περιπτώσεις οργανωμένου εγκλήματος, πολύ επικίνδυνους κακοποιούς. Είναι απαράδεκτη η δημοσιοποίηση».

    Όπως είπε «η συγκεκριμένη διαταγή, έφτασε σε πολλές υπηρεσίες, προφανώς θα διερευνηθεί από πού έγινε η διαρροή».

    Η διαρροή σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων έγινε το πρωί της Τρίτης σε ιστότοπο με αστυνομικές ειδήσεις.

    Η ΕΛ.ΑΣ. όπως αναφέρει η εφημερίδα, είχε συντάξει 5-6 έγγραφα με τις μετακινήσεις 554 αστυνομικών σε αντίστοιχες υπηρεσίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δεκάδες υπηρεσίες, χωρίς μέριμνα διαφύλαξης δεδομένων.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αυτά τα αρχεία αναρτήθηκαν σε άτυπες διαδικτυακές ομάδες αλληλοενημέρωσης ενστόλων στο Viber και άλλες τέτοιου είδους πλατφόρμες.

    Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΣΑΥΑ) ανέφερε: «Καταγγέλλουμε τη δημοσίευση-διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων συναδέλφων μας από συγκεκριμένο ιστότοπο.

    Δεν μας ενδιαφέρει επ’ ουδενί αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως “αποκλειστικές πληροφορίες”, το μόνο που μας αφορά είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες.

    Ως ΕΑΣΥΑ από την πλευρά μας, από κοινού με το νομικό μας τμήμα, επεξεργαζόμαστε ήδη την προσφυγή στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας. Κλείνοντας, αρνητική και αλγεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική, έως αυτή τη στιγμή, σιωπή της Ηγεσίας για το όλο περιστατικό!».

    Από την πλευρά της η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι «δεν κατανοούμε τις “αποκλειστικές” ειδήσεις με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχουν σε μία αστυνομική έρευνα και επιχείρηση ή και στη στοχοποίηση των συναδέλφων μας».

    Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του προαναφερόμενου ιστότοπου ανέφεραν ότι η δημοσιοποίηση της εν λόγω λίστας με τα 554 ονόματα υπήρξε «εκ παραδρομής».

    Διαβάστε επίσης:

    Wyndham Hotels & Resorts: Αποκλειστική συμφωνία με NILE Hospitality LLP – Επέκταση στην Ινδία

    TSMC: Πώς εκτοξεύτηκαν κατά 54% τα καθαρά κέρδη του γ’ τριμήνου

    Παραλίγο νέα «Τέμπη»: Τρένο του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας – Τι λέει ο ΟΣΕ



    ΣΧΟΛΙΑ