Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Δημήτρης Λιγνάδης: Τον Μάρτιο του 2025 η δίκη – Αναβλήθηκε για 2η φορά

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τους βιασμούς 3 ανήλικων αγοριών.

Στις 21 Μαρτίου του 2025 προσδιόρισαν οι δικαστές το Εφετείο του καθώς έγινε δεκτό σχετικό αίτημα αναβολής, λόγω απουσίας εκτός Ελλάδας ενός εκ των τριών μηνυτων.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που είναι ελεύθερος παρά τη βαριά πρωτόδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 12 ετών για 2 βιασμούς ανηλίκων, εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επανέλαβε ότι είναι αθώος και περιμένει τη δική του για να το αποδείξει.

Πριν από 1 χρόνο ο Λιγνάδης είχε κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για 2 βιασμούς και είχε αθωωθεί για άλλους 2.

Ο ίδιος είχε ασκήσει έφεση, διεκδικώντας την αθώωση του ενώ για τον 3ο που είχε αθωωθεί, η εισαγγελέάς διαφώνησε, άσκησε έφεση και ο σκηνοθέτης θα δικαστεί ξανά και για αυτό το βιασμό.

Κινδυνεύει μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερες ποινές εάν κριθεί ξανά ένοχος για τους άλλους 2 βιασμούς καθώς η εισαγγελέας άσκησε έφεση και γι αυτό το σκέλος. Κρίνει ότι τα 12 χρόνια είναι μία πολύ μικρή ποινή για τη σεξουαλική κακοποίηση 2 παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν άκουγαν, ούρλιαζε το κορίτσι το μικρό και φώναζε μαμά» – Τι περιγράφει η γυναίκα που την ..έσερνε το τρένο στη Λειβαδιά

Μάριο Ντράγκι: Αποκαλύπτει το σχέδιο για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας

Boeing: Υποσχέσεις για αυξήσεις 25% των μισθών των εργαζομένων – Αγωνία για ενδεχόμενη απεργία