• Κοινωνία

    Δημήτρης Λιγνάδης: Τον Μάρτιο του 2025 η δίκη – Αναβλήθηκε για 2η φορά

    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τους βιασμούς 3 ανήλικων αγοριών.

    Στις 21 Μαρτίου του 2025 προσδιόρισαν οι δικαστές το Εφετείο του καθώς έγινε δεκτό σχετικό αίτημα αναβολής, λόγω απουσίας εκτός Ελλάδας ενός εκ των τριών μηνυτων.

    Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που είναι ελεύθερος παρά τη βαριά πρωτόδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 12 ετών για 2 βιασμούς ανηλίκων, εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επανέλαβε ότι είναι αθώος και περιμένει τη δική του για να το αποδείξει.

    Πριν από 1 χρόνο ο Λιγνάδης είχε κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για 2 βιασμούς και είχε αθωωθεί για άλλους 2.

    Ο ίδιος είχε ασκήσει έφεση, διεκδικώντας την αθώωση του ενώ για τον 3ο που είχε αθωωθεί, η εισαγγελέάς διαφώνησε, άσκησε έφεση και ο σκηνοθέτης θα δικαστεί ξανά και για αυτό το βιασμό.

    Κινδυνεύει μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερες ποινές εάν κριθεί ξανά ένοχος για τους άλλους 2 βιασμούς καθώς η εισαγγελέας άσκησε έφεση και γι αυτό το σκέλος. Κρίνει ότι τα 12 χρόνια είναι μία πολύ μικρή ποινή για τη σεξουαλική κακοποίηση 2 παιδιών.

    Διαβάστε επίσης:

    «Δεν άκουγαν, ούρλιαζε το κορίτσι το μικρό και φώναζε μαμά» – Τι περιγράφει η γυναίκα που την ..έσερνε το τρένο στη Λειβαδιά

    Μάριο Ντράγκι: Αποκαλύπτει το σχέδιο για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας

    Boeing: Υποσχέσεις για αυξήσεις 25% των μισθών των εργαζομένων – Αγωνία για ενδεχόμενη απεργία



    ΣΧΟΛΙΑ