Στη φυλακή θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή της η σύζυγος του δραπέτη της Siemens, Χρήστου Καραβέλα.
Οι δικαστές απέρριψαν σήμερα το αίτημα της 71χρονης Μάρθας Δημητριάδη-Καραβέλα να εκτίσει την ποινή της με κατ’ οίκον περιορισμό.
«Αν παραμείνει ελεύθερη, είναι πιθανόν να διαπράξει νέα αδικήματα», είχε πει νωρίτερα στην αγόρευση της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της για την πρωτόδικα καταδικασθείσα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες της Siemens.
Κάθειρξη 13 ετών είναι η ποινή που της έχει επιβάλει το δικαστήριο, χωρίς να της δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της, μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, όπως έκανε με την πλειονότητα όσων κρίθηκαν ένοχοι.
Για τη σύζυγο του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Ελλάδος Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος εξαφανίστηκε μεσούσης της ανάκρισης και έκτοτε η τύχη του αγνοείται, οι δικαστές έκριναν ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η πρόνοια του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ’ οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας τους.
Για μία ιδιαίτερα σκληρή και χωρίς επαρκή αιτιολογία απόφαση του δικαστηρίου, μίλησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της κα Καραβέλα, τονίζοντας ότι εδώ και 11 χρόνια η κατηγορουμένη ήταν ελεύθερη, χωρίς να έχει απασχολήσει τις αρχές με άλλη έκνομη ενέργεια.
Ή Μάρθα Καραβέλα ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας.
Στη φυλακή για να εκτίσουν την πρωτόδικη ποινή τους έχουν οδηγηθεί και οι Πρόδρομος Μαυρίδης και Γιώργος Σκαρπέλης.
Για τους υπόλοιπους 19 καταδικασθέντες, οι 4 παραμένουν καταζητούμενοι (Χριστοφοράκος, Καραβέλας, Οσβαλντ και Λυγινός) και στους 15 δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.
Ή αυλαία στην πρωτοβάθμια δίκη αναμένεται να πέσει στις 19 Δεκεμβρίου, με την απόφαση για την απόδοση ή όχι των κατασχεθέντων, κυρίως σε όσους απηλλάγησαν λόγω παραγραφής της δωροδοκίας για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.