• Κοινωνία

    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Για προσυνεννόηση μεταξύ 2 γιατρών κάνει λόγο ο Κούγιας

    Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Με μηνύσεις κατά πάντων συνεχίζεται η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας που δικάζεται για δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της και εκκρεμεί σε βάρος της δικογραφία για τη δολοφονία και των άλλων 2 κοριτσιών της.

    Σήμερα, «σειρά» είχε ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Γιάννης Χασαπόπουλος. Είναι ο γιατρός που επί 50 λεπτά αγωνίστηκε να επαναφέρει στη ζωή τη νεκρή Τζωρτζίνα, μετά την αιφνίδια ανακοπή που υπέστη τον Απρίλιο του 2021.

    Ο δικηγόρος της μητέρας υπέβαλε μήνυση σε βάρος του για ψεύδη κατάθεση.

    «Ο μάρτυρας για πρώτη φορά στο ακροατήριο είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε πολλά σάλια και δυσκολεύτηκε στη διασωλήνωση. Κάτι τέτοιο δεν έχει γραφτεί στα ιατρικά έγγραφα ούτε ειπώθηκε στην ανάκριση», είπε στους δικαστές ο Αλέξης Κούγιας, ζητώντας να διαβιβαστεί η μήνυση με τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Παράλληλα ο κ. Κούγιας μίλησε για «προσυνεννόηση μεταξύ δύο γιατρών», προφανώς για να ενοχοποιηθεί η εντολέας του. Όπως είπε: «Ο Ηλιάδης είπε εδώ ότι η κεταμίνη δημιουργεί σιελόρροια. Έτσι καταλάβαμε πως αυτή η εκ πρώτης όψεως αδιάφορη αναφορά Ηλιάδη γιατί έγινε. Ο αναισθησιολόγος εν γνώση του κατέθεσε ψευδώς ότι βρήκε το παιδί με σάλια».

    Ο Αλέξης Κούγιας υποβάλλει σήμερα ερωτήσεις στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, για τον οποίο άφησε υπονοούμενα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου, για τη διαδικασία της εύρεσης οργάνων για μεταμόσχευση.

    Αλ.Κούγιας: Γιατί σας τηλεφώνησε ο κ. Κοτσώνης για να σας ενημερώσει για τη μεταφορά της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο σας;

    Μάρτυρας: Από το 2007 που έχω αναλάβει ζητάω να ενημερώνομαι για όλα τα περιστατικά. Και θέλω να είμαι εκεί. Ακούγεται ουτοπικό… Θέλω να είμαι παρών σε κάθε δύσκολο περιστατικό.

    Αλ.Κούγιας: Ύποπτο ακούγεται…

    Μάρτυρας: Ρώτησα τον κ. Κοτσώνη αυτά που θέλω να ξέρω. Ότι το παιδί είναι εν ζωή, είναι 7,5 ετών κι έρχεται στη ΜΕΘ παίδων. Δε χρειάζεται να ξέρουμε κάτι παραπάνω εκείνη τη στιγμή. Ενημερώθηκα πως την ανάνηψη έκανε ο αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος. Ο χρόνος ανάνηψης ήταν μεγάλος.

    Αλ.Κούγιας: Σας είπαν συνολικό χρόνο διαδικασίας ανάνηψης;

    Μάρτυρας: Μου είπε ότι η καρδιακή αναζωογόνηση διήρκησε 40-50 λεπτά. Ήταν μεγάλος χρόνος.

    Αλ.Κούγιας: Έχει σημασία ο χρόνος ανάνηψης;

    Μάρτυρας: Βεβαίως. Πρέπει να γίνεται άμεσα.

    Αλ.Κούγιας: Πρέπει να αντιμετωπιστεί στα 4 λεπτά όπως λέει η καρδιολογική εταιρία;

    Μάρτυρας: Ορθότατο.

    Αλ.Κούγιας: Γιατί προσπαθεί κάποιος ενώ έχουν περάσει 50 λεπτά και έχουν επέλθει οι εγκεφαλικές βλάβες;

    Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο να σωθεί ο άνθρωπος. Δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι έκβαση θα έχει. Ειδικά στα παιδιά έχουμε φτάσει πολλές φορές 40 και 60 λεπτά.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ