Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η μητέρα μπήκε χαλαρή στο γραφείο των γιατρών, ενώ το παιδί της ήταν αναίσθητο» κατέθεσε παιδίατρος

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

Μια μητέρα που το παιδί της ήταν αναίσθητο, χωρίς παλμούς, αλλά εκείνη μπήκε χαλαρή στο γραφείο των γιατρών, χωρίς να φωνάζει, χωρίς να «χτυπά συναγερμό», λέγοντας απλά ότι κάτι συμβαίνει, περιέγραψε στην κατάθεση της η ειδικευόμενη παιδίατρος του Καραμανδάνειου Αγλαΐα Καρκανιά.

Στη δεύτερη μέρα της κατάθεσης της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, Η γιατρός επανέλαβε ότι η μικρή Τζωρτζίνα από όλες τις εξετάσεις φαινόταν ένα υγιές παιδί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις η γιατρός κατέθεσε:

«Το απόγευμα ήρθε η μαμά, μας χτύπησε τη πόρτα στο γραφείο των γιατρών. Την είδα να λέει “κάτι γίνεται με το οξύμετρο δεν δείχνει κάποια ένδειξη”, κάτι τέτοιο. Ξεκίνησα να πάω και ήρθε και η κ. Δημητροπούλου. Στα 2 με 3 μέτρα είδα με την νοσηλεύτρια έξω από το δωμάτιο να φωνάζει “ελάτε γρήγορα το παιδί δεν απαντά”. Τρέξαμε στο δωμάτιο. Το παιδί δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα, ήταν χωρίς σφυγμό στη μέση στη κρεβατιού. Ξεκινήσαμε αμέσως την ανάνηψη. Ήταν πολύ στρεσογόνο και μας όλο αυτό. Θυμάμαι τη κ. Δημητροπούλου να ρωτάει τη μητέρα πως φτάσαμε σε αυτό σημείο. Χορηγούσαμε αδρεναλίνη κάναμε θωρακικές πιέσεις και αμπου. Η κ. Στογιαννίδου κάλεσε τον αναισθησιολόγο. Μετά από μια δύσκολη και τραυματική προσπάθεια καταφέραμε και το παιδί έζησε. Διακομίσθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Πρόεδρος: Είπατε ότι είδατε το παιδί στο μέσο του κρεβατιού . Πώς ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν ανάσκελα στη μέση του κρεβατιού

Πρόεδρος: Θυμάστε που βρίσκονταν το ρινικό οξυγόνο;

Μάρτυρας: Υπήρχε αλλά δεν ήταν στη μύτη του παιδιού. Ηταν βγαλμένο, νομίζω ότι ήταν δίπλα από το παιδί

Πρόεδρος: Θυμάστε αν είχε σαλάκια στο στόμα του;

Μάρτυρας: Όχι δεν θυμάμαι

Εισαγγελέας: Σας είχε παραπονεθεί για το οξυμετρο ότι δεν λειτουργεί όπως πρέπει;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Η μητέρα είχε αντιληφθεί ότι το παιδί ήταν απνοο;

Μάρτυρας: Σε εμάς δεν έδωσε αυτήν την εντύπωση. Συνήθως όταν το παιδί σου δεν ανταποκρίνεται το σκουντάς, φωνάζεις. Αυτήν την αντίδραση δεν την περίμενα. Ήρθα απλά και μας είπε ότι δε λειτουργεί το οξύμετρο.

Διαβάστε επίσης:

Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι δημοσιογράφου-εκδότη στην Πεύκη

Στάση εργασίας 11:00-16:00 σε λεωφορεία και τρόλεϊ