• Κοινωνία

    Δίκη Folli Follie: Tι ελαφρυντικά αποφάσισε η έδρα για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολύκροτη δίκη της Folli Follie στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με την έδρα να αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε όλους τους κατηγορουμένους.

    Ποια ελαφρυντικά αποφάσισε το δικαστήριο

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος: α) το ότι έζησε έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: α) το ότι έζησε έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή, δ) το ότι επέδειξε ειλικρινή μετάνοια και επιδίωξε να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης του

    Παράλληλα, για την Καίτη Κουτσολιούτσου, την Ειρήνη Νιώτη και τον Ιωάννη Μπεγιέτη το δικαστήριο έκρινε ως ελαφρυντικό μόνο το ότι έζησαν έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή.

    Τι πρότεινε νωρίτερα ως ελαφρυντικά η εισαγγελέας της έδρας

    Νωρίτερα, μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, η εισαγγελέας της έδρας με βάση το άρθρο 84 παρ.2 του Ποινικού Κώδικα (Νόμος 4619/2019), πρότεινε τα εξής ελαφρυντικά για τους κατηγορουμένους:

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος: α) το ότι έζησε έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή και ε) συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: α) το ότι έζησε έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή, δ) το ότι επέδειξε ειλικρινή μετάνοια και επιδίωξε να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης του και ε) συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του.

    Καίτη Κουτσολιούτσου: ε) το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του.

    Ειρήνη Νιώτη:  α) το ότι έζησε έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή και ε) συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του.

    Ιωάννης Μπεγιέτης: α) το ότι έζησε έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή.

    Η δίκη θα ολοκληρωθεί αύριο, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση επί των ποινών.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie: Ενοχοι για πολλά κακουργήματα Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου

    Ευρωκοινοβούλιο: Ο Γιάννης Μανιάτης αντιπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

    ΠΕΠΕ: «Οι μηχανοδηγοί δεν εκφοβιζόμαστε ούτε με μετατάξεις ούτε με απολύσεις»



    ΣΧΟΛΙΑ