• Κοινωνία

    Δίκη Φιλιππίδη: Ο Μπιμπίλας πέταξε λαχεία στη συνήγορο υπεράσπισης

    Σπύρος Μπιμπίλας: Γιατί πρέπει να συνεχιστεί η προβολή των σειρών με τον Φιλιππίδη

    Σπύρος Μπιμπίλας


    Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (5-2) το αίτημα Φιλιππίδη για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της συζύγου του με τον Σπύρο Μπιμπίλα.

    «Το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κα. Νίνου, η οποία τα έχει αρνηθεί στην 3ημερη κατάθεση της. Όλων οι καταθέσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση».

    Μορφή καταγγελίας για προσπάθεια προσέγγισής του από την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ενέχουν τα όσα ισχυρίστηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώπιον των δικαστών που δικάζουν τον ηθοποιό για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών νεαρών ηθοποιών.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, ο οποίος εξελίσσεται με τα όσα έχει καταθέσει σε βασικό κατήγορο του Φιλιππίδη, ισχυρίστηκε ότι την περασμένη εβδομάδα, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από την κατάθεση του στο δικαστήριο, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Κική Μπακιρτζίδου «του έκανε το τραπέζι για τους δικούς της λόγους».

    Από το ακροατήριο ακούστηκε ένα μακρόσυρτο «ωωωωω» και η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Μπιμπίλας έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του λαχεία και τα πέταξε προς την κα Μπακιρτζίδου.

    «Πάρτε πίσω τα λαχεία που μου πήρατε. Δεν τα θέλω».

    «Κυρία Πρόεδρε, ένας φτωχός άνθρωπος ήταν ο λαχειοπώλης. Για να τον βοηθήσω τα πήρα», ακούστηκε να λέει η εμβρόντητη συνήγορος υπεράσπισης.

    Λίγο αργότερα, ο μάρτυρας διευκρίνισε ότι η συνάντηση έγινε τον Οκτώβρη του 2021 κι όχι την περασμένη Παρασκευή.

    Η ένταση άρχισε όταν η κα Μπακιρτζίδου, υποβάλλοντας ερωτήσεις τον μάρτυρα, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και την αμεροληψία του προς τον Πέτρο Φιλιππίδη, προσκομίζοντας δημοσίευμα στο οποίο όπως είπε, ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε δηλώσει ότι ορθώς ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή. Τότε ο Μπιμπίλας είπε:

    Μπιμπίλας: Να σας μιλήσω εγώ για αμεροληψία. Εσείς μου κάνατε το τραπέζι για τους δικούς σας λόγους. Γιατί με καλέσατε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή;

    Μπακιρτζίδου: Σας κάλεσα για να σας επισημάνω ότι παραβιάζετε το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη με τα όσα λέτε και ότι αυτό δεν είναι σωστό.

    Μπιμπίλας: Γιατί παραγγείλατε τόσα φαγητά. Τόσα τυριά, τόσα γλυκά… Και σας έλεγα δεν θέλω, δεν θέλω και εσείς παραγγέλνατε; Στο τέλος μου πήρατε και λαχεία. Παρ’ τε τα πίσω. Δεν τα θέλω.

    Η πρόεδρος διέκοψε τον απίστευτο διάλογο με τη φράση:

    «Δεν μας ενδιαφέρει όλο αυτό. Γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ» και την κα Μπακιρτζίδου να επιμένει να ρωτά τον κ. Μπιμπίλα, εάν σε αυτή τη συνάντηση του ζήτησε κάτι.

    Το δικαστήριο διέκοψε ξανά για λίγη ώρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση ανάμεσα σε Μπιμπίλα και Νίνου – «Είσαι φίδι κολοβό»



    ΣΧΟΛΙΑ