Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Οργανωμένη και εκτελεσμένη με επαγγελματικό τρόπο η δολοφονία» λέει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Στιγμιότυπο από την δίκη της Χρυσής Αυγής

Οργανωμένη και εκτελεσμένη με επαγγελματικό τρόπο πιστεύει ότι ήταν η δολοφονία του γιου του και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Καταθέτοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Φύσσας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, έχοντας προηγουμένως μιλήσει για το γιο του που «έφυγε μέσα από τα χέρια του»:

«Ο Παύλος βρέθηκε σε λάθος μέρος, χωρίς να το γνωρίζει. Μετά από κλήση της νύφης μου, πήγα στην Τσαλδάρη γιατί μου είπε ότι έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Βλέπω στα 100 μέτρα δυο μηχανάκια και ένα της αστυνομίας που είχαν κλείσει το δρόμο. Είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά, στο πεζοδρόμιο. Δεν είδα αίματα πολλά και είπα ευτυχώς. Της λέω της Χρύσας “τι έχει ο Παύλος;” και λέει “κουρασμένος είναι”. Πήγα στο αυτί του “Παύλο! Παύλο!” φώναξα. Ο αστυνομικός μου λέει “σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας”. “Τώρα καθίκι ήρθες να κανείς τη δουλειά σου; Όταν σε παρακαλάγαμε δεν ερχόσουν” του είπε η Χρύσα. “Κάποιο λάθος κάνετε” της απάντησε. “Εσύ ήσουν!” είπε. Το ασθενοφόρο πήρε τον Παύλο και με το αμάξι ακολούθησα. Δεν ανέπτυξε ταχύτητα, δεν έβαλε σειρήνα. Όταν φτάσαμε πήγα να ρωτήσω τί συμβαίνει. “Ζει ο Παύλος;” είπα στους τραυματιοφορείς. “Θα σας πει ο γιατρός” απάντησαν και τους είπα: “Αργήσατε πολύ, αργήσατε!”. Εκείνοι μου είπαν, “δεν φταίμε εμείς, ερχόμασταν από Ελευσίνα”. Μετά βλέπω το παιδί, κοιτάω το γιατρό και με τα μάτια καταλαβαίνω ότι έχει φύγει. Τον ρωτάω “φταίει που άργησε το ασθενοφόρο;” “όχι” μου λέει. “Απέξω αν τον χτυπούσαν δεν θα κάναμε τίποτα. Το χτύπημα είναι επαγγελματικό, δεν θα κάναμε τίποτα”».

Πρόεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς λέει ότι φοβήθηκε…

Μάρτυρας: Σούμο έκανε, τι φοβήθηκε; Έκανε επίδειξη δύναμης.

Πρόεδρος: Ότι ήταν οργανωμένο από πού προκύπτει;

Μάρτυρας: Από τον τρόπο που είχαν κλείσει το δρόμο… Οι αστυνομικοί ήταν από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και όχι από την πλευρά των παιδιών. Τα παιδιά ήταν 5 και εκείνοι 40. Δεν τα προστατεύσαν τα παιδιά. Και όταν η αστυνομικός λέει «ε όχι και μαχαίρια» τι σημαίνει; Ότι είχαν πει να παίξουν ξύλο μόνο…

Επόμενη μάρτυρας ήταν η αδελφή του Παύλου Φύσσα:

«Με λένε Ειρήνη και ο Παύλος είναι ο αδερφός μου. Τον είδα 17 Σεπτεμβρίου, είχε έρθει σπίτι μου, μια απλή καθημερινή μέρα. Χαιρετηθήκαμε λέγοντας θα τα πούμε μετά αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Την επόμενη φορά που είδα τον αδελφό μου ήμουν στο νεκροτομείο. Γιατί; Γιατί το τάγμα εφόδου της Νίκαιας βγήκε για να τον δολοφονήσει. Τα έχω πολύ απλά τα πράγματα στο μυαλό μου. Ξέρω ότι ο αδελφός μου πήγε να δει την μπάλα και δολοφονήθηκε στη γειτονιά του. Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ πέρα φεύγουμε πολύ ταραγμένοι. Εννέα χρόνια τώρα έχουμε να διαχειριστούμε τόσα… Να είμαστε εδώ να νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι. Οι θύτες να μας κοιτάνε με μίσος, να μας έχουν σκοτώσει τον άνθρωπο μας και να φοβόμαστε να βρούμε το δίκιο μας.

Ο Παύλος δεν έτρεξε, έμεινε πίσω. Η Χρύσα πήγε στους αστυνομικούς να βοηθήσουν, τους επιτίθεται. Δεν έκανα κάτι η αστυνομία εκείνο το βράδυ. Απέφυγε. Το επόμενο που μου είπε η Χρύσα ήταν να έχει τον αδελφό μου στην αγκαλιά της» ανάφερε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε, μέσα σε κλίμα έντασης, η κατάθεση της μητέρας του θύματος.

Διαβάστε επίσης:

Σε ισχύ από σήμερα ο δακτύλιος: Οι εξαιρέσεις, το πρόστιμο και τα όρια

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 34χρονος που έπεσε με το αναπηρικό του αμαξίδιο στον Θερμαϊκό