Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Διδυμότειχο: Εφιάλτης για 32χρονη, την κρατούσε φυλακισμένη ο σύντροφός της και τη βίαζε

Τον απόλυτο εφιάλτη επί ένα μήνα ζούσε μία 32χρονη γυναίκα στο Διδυμότειχο στα χέρια του κακοποιητή συντρόφου της, ο οποίος την είχε φυλακισμένη μέσα στο σπίτι, όπου τη χτυπούσε και τη βίαζε.

Η 32χρονη γυναίκα μετέβη στο τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου, το πρωί της Παρασκευής, έχοντας εμφανή τραύματα στο σώμα και τα χέρια της. Η ίδια κατήγγειλε τον επίσης 32χρονο σύντροφό της για βία.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προκειμένου να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Την είχε κλεισμένη μέσα στο σπίτι και τη βίαζε

Η 32χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς μέσα από το νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ότι «Από τις 10/7/2024 μέχρι σήμερα με την χρήση σωματικής βίας με κρατούσε μέσα στο σπίτι του, χωρίς τη θέληση μου. Επανειλημμένως με εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις, με τελευταία φορά, σήμερα στις 10 το πρωί».

Σε βάρος του 32χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό, παράνομη κατακράτηση και ενδοοικογενειακή βία ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη.

Ενδεικτικά το πρώτο 6μηνο του 2024 από 1/1/2024 έως 30/6/2024 οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας ήταν 8.729 , οι άνδρες δράστες για το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν 8.310 ,τα περιστατικά μόνο στην Αττική ανήλθαν σε 4.311 ενώ συνολικά ήταν 9.917

Ενώ όσον αφορά στην εφαρμογή panic button, μόνο για τον Ιούνιο οι γυναίκες που πήραν κωδικό ήταν 622 και σε 59περιπτώσεις , θύματα ενδοοικογενειακής πάτησαν χρησιμοποίησαν την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης:

Ozempic vs Mounjaro: Ποιο φάρμακο αδυνατίζει περισσότερο;