Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Διακινητής με ταχύπλοο πέταξε μετανάστες στα νερά του Αιγαίου – Πνίγηκε ένας 18χρονος

σκάφος του λιμενικού

Λιμενικό Σώμα

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου για την ύπαρξη ενός (01) ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους στη θαλάσσια περιοχή ¨ΙΞΙΑ¨ με κατεύθυνση τις ακτές της Ρόδου.

Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, το οποίο εντόπισε το Τ/Χ σκάφος. Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του ταχύπλοου, ενώ σε διενεργούμενο έλεγχο επί του Τ/Χ ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του βρέθηκε να κατέχει ένα (01) μαχαίρι συνολικού μήκους είκοσι έξι εκατοστών (26 εκ.) και συνελήφθη, προβάλλοντας αντίσταση.

Σε περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν στην παραλία ¨ΙΞΙΑ¨, εντοπίστηκαν δέκα (10) αλλοδαποί (6 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικοι) και μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Ρόδου.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ακόμα ένας αλλοδαπός, ηλικίας 18 ετών, χωρίς τις αισθήσεις του, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, οι διασωθέντες αναγνώρισαν τον 21χρονο ως το διακινητή που τους μετέφερε από την Τουρκία καθώς επίσης δήλωσαν ότι τους είχε αποβιβάσει στη θάλασσα με βίαιο τρόπο ενώ δεν γνώριζαν κολύμπι.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου, κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος και το μαχαίρι.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η Ένωση Ξενοδόχων για το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια – Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Petrofin: Αύξηση του ελληνόκτητου στόλου, μείωση των ναυτιλιακών – Ελληνική πρωτιά στις επενδύσεις σε «πράσινα» πλοία

ΟΗΕ: Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη απευθύνει το Συμβούλιο Ασφαλείας