Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Διαδηλωτές κατά του συνταξιοδοτικού Μακρόν εισέβαλαν στα κεντρικά της LVMH στο Παρίσι

Διαδηλωτές ανάβουν φωτοβολίδες μέσα στα κεντρικά της LVMH - 13 Απριλίου 2023.

Διαδηλωτές ανάβουν φωτοβολίδες μέσα στα κεντρικά της LVMH - 13 Απριλίου 2023.( EPA/YOAN VALAT)

Εντός των κεντρικών γραφείων του κολοσσού LVMH στο Παρίσι εισέβαλαν και παρέμειναν για λίγη ώρα την Πέμπτη διαδηλωτές, λίγο πριν από διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα μέσα στο κτίριο που βρίσκεται στην λεωφόρο Montaigne.

Αντίπαλοι του σχεδίου Μακρόν για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από τα 62 χρόνια προχωρούν ολοένα και περισσότερο σε συμβολικές διαμαρτυρίες σε σύμβολα – κλειδιά του καπιταλισμού και της επιχειρηματικότητας, καθώς οι εδώ και πολλές εβδομάδες διαμαρτυρίες δεν έχουν οδηγήσει προς το παρόν Μακρόν και κυβέρνηση να αλλάξουν ρότα.

Μία ημέρα πριν από τη γενική απεργιακή κινητοποίηση, μικρές ομάδες διαδηλωτών είχαν εισέλθει σε γραφεία των BlackRock και Natixis.

“Όπως φαίνεται, η κυβέρνησή μας δυσκολεύεται να χρηματοδοτήσει την κοινωνική ασφάλιση και το συνταξιοδοτικό σύστημά μας, οπότε τα χρήματα πρέπει να βρεθούν εκεί που βρίσκονται, και μιλάμε για δισεκατομμύρια σε εταιρείες όπως η LVMH”, σημείωσε ο Fabien Villedieu από τα συνδικάτα Sud-Rail μετά την αποχώρηση από το κτίριο της εταιρείας.

Ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας, Bernard Arnault, είδε την προσωπική του περιουσία να ξεπερνά το συμβολικό όριο των 200 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Νωρίτερα σήμερα, υπολογιζόταν σε τρέχουσα παρούσα αξία στα 198 δισ. δολ., σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, γεγονός που καθιστά τον Arnault τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: «Πράσινο φως» της Γερμανίας στην Πολωνία για την αποστολή πέντε μαχητικών MiG