ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η γνωστή δημοσιογράφος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψη σε φίλους και συναδέλφους της
Πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από φίλους, συγγενείς, αλλά και συνεργάτες της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου έσπευσαν σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτριου στο Παλαιό Ψυχικό, προκειμένου να της πουν το τελευταίο αντίο
Η γνωστή δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης, 8 Ιανουαρίου, ύστερα από ανακοπή που υπέστη. Ο θάνατός της ήταν ξαφνικός και προκάλεσε σοκ, αλλά και θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο, πολλοί από τους εκπροσώπους τους οποίου την γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί της στα χρόνια που άσκησε το επάγγελμα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτριου στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ η ταφή αποφασίστηκε να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στην τελευταία διαδρομή της δημοσιογράφου ήταν γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης και όχι μόνο, όπως η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Ντέπυ Γκολεμά, ο Πάνος Σόμπολος και άλλοι. Παράλληλα, πολλοί ήταν και εκείνοι που έστειλαν στεφάνια, για να τιμήσουν και να αποχαιρετήσουν την Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου. Ανάμεσα σε αυτούς η Αγγελική Νικολούλη, η διοίκηση της ΕΡΤ, ο Ελεύθερος Τύπος και η EΣΗΕΑ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, του οποίου μέλος υπήρξε η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, αναφέρεται:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει ότι “έφυγε” σήμερα από κοντά μας η δημοσιογράφος Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, πρώην μέλος του Δ. Σ. της Ενώσεως και σύζυγος του αειμνήστου συναδέλφου Αγαμέμνονα Φαράκου, σε ηλικία 74 ετών.


Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε στο προδικτατορικό «ΕΘΝΟΣ». Μετά το κλείσιμο της εφημερίδας το 1970 από τη Χούντα, το 1973 εργάζεται στην «ΥΕΝΕΔ», στη σύνταξη των ειδήσεων.
Παράλληλα, το 1975 θα αρχίσει τη συνεργασία της, που διήρκεσε έως το κλείσιμο της εφημερίδας, με την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ως τηλεοπτική συντάκτης αλλά και ως αρθρογράφος. Εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».


Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου υπήρξε μια καθ’ όλα πετυχημένη δημοσιογράφος. Εργάστηκε για δεκαετίες με επιμονή και ζήλο και κατέκτησε το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων. Για πολλά χρόνια εκλεγόταν εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των δημοσιογράφων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Αργότερα υπήρξε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Ενώσεως αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ τη διετία 1997-1999.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την αγαπητή Χριστίνα, η οποία αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη δημοσιογραφία και τους συναδέλφους της. Υπήρξε πάντοτε γενναιόδωρη με τους νέους, τους οποίους παρότρυνε και βοηθούσε στα πρώτα τους βήματα αλλά και στη συνέχεια της σταδιοδρομίας τους.

Πάντα πρόσχαρη, φιλότιμη και ανιδιοτελής, με ένα μόνιμο χαμόγελο να τη συντροφεύει σε όλες τις εκφάνσεις του βίου της, εργάστηκε ακούραστα και ήταν δίπλα σε όποιον συνάδελφο το χρειαζόταν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Τι φέρνει η αναβάθμιση του ΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές
- Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών – Το απόγευμα η μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα
- Τζον Χίλι: Η ρωσική απειλή δεν περιορίζεται στην Ουκρανία, η πίεση είναι στον Πούτιν
- Deutsche Bank: Πρώην εργαζόμενος ζητεί αποζημίωση €152 εκατ. – Πώς εμπλέκεται η ιταλική Monte Paschi
