• Κοινωνία

    Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Να νικήσει το έλλειμα της Πολιτείας στην προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και να κερδίσει  το χαμένο χρόνο, επιχειρεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι από το τέλος του μήνα θα αυξηθούν πανελλαδικά σε 63 τα γραφεία ενδοικογενειακής βίας,  όταν μέχρι σήμερα υπάρχουν μόλις 18, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως οι δηλώσεις Χρυοχοίδη “ήρθαν” την επομένη της ανακοίνωσης  για την πανελλαδική λειτουργία του panic button.

    Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοίδη,  η ΕΛΑΣ προχωρά καθημερινά -σε όλη την Ελλάδα– σε 50 συλλήψεις ανδρών που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

    Με δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπενθύμισε ότι ήδη σε κάθε νομό της χώρας λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας, όπου μπορούν να φιλοξενούνται θύματα, ενώ υποστήριξε ότι «περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας συνέβαιναν πάντα, αλλά συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες». Μάλιστα, επιχειρώντας  να παράσχει ομπρέλα προστασίας στην αστυνομία,  συνέδεσε το έργο και τη δράση της  με την αποκάλυψη αυτών των περιστατικών. Όπως σημείωσε,  η διαφορά με το παρελθόν έγκειται στο γεγονός ότι  τώρα τα περιστατικά αυτά ” αποκαλύπτονται γιατί τα θύματα μιλάνε και εμπιστεύονται την αστυνομία, που κάθε βράδυ σώζει ζωές”.

    Αναφερόμενος στο panic button, ο υπουργός σημείωσε ότι πλέον είναι διαθέσιμο σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας και ότι από χθες λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα.

    Σχολιάζοντας τα φαινόμενα βίας μεταξύ των ανηλίκων ως “δυσάρεστο φαινόμενο”, υπογράμμισε πως  καθημερινά σημειώνονται συλλήψεις τους , ενώ υπεραμύνθηκε του μέτρου να συλλαμβάνονται και οι γονείς τους: «Συλλαμβάνονται και οι γονείς τους και αυτό πρέπει να γίνεται».

    Σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μείωση των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων, υποστήριξε ότι δείχνουν να περιορίζουν το φαινόμενο και, ενδεικτικά,μ ανέφερε την ισχυρή αστυνομική παρουσία, τόσο ένστολων όσο και με πολιτικά, που υπάρχει κάθε Σάββατο στην Κηφισιά, όπου μαζεύονται χιλιάδες ανήλικοι. «Μιλάνε με τα παιδιά οι αστυνομικοί και όπου υπάρχει πρόβλημα αμέσως παρεμβαίνουν. Αυτό έχει δημιουργήσει μία νέα κατάσταση», είπε ο υπουργός, ενώ υπενθύμισε και το 10201, τον πενταψήφιο αριθμό τον οποίο μπορούν να καλούν οι πολίτες προκειμένου να αναφέρουν περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων.

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Panic Button: Χορηγείται σε όλη τη χώρα και σε κάθε θύμα ενδοοικογενειακής βίας ανεξαρτήτως φύλου

    Η τεχνολογία σύμμαχος των Γυναικών

    Ζαχαράκη: Έτοιμο το α’ τρίμηνο του 2024 το σχέδιο δράσης για το δημογραφικό – Σε όλη την Ελλάδα το Panic Button



    ΣΧΟΛΙΑ