Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Χρυσοχοΐδης: Αυτοί που ασχολούνται με τα οπαδικά, εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα – Στρατολογούν παιδιά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Συγκοινωνούντα δοχεία είναι το οργανωμένο έγκλημα και τα οπαδικά, υποστήριξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος άφησε να διαφανεί πως αυτή τη στιγμή η Αστυνομία έχει «παγώσει» μερικώς τις έρευνες, σε σχέση με την εκτέλεση στο Ψυχικό.

Πρόκειται για «μία δουλειά που τρέχει γρήγορα» (..) «μαζί με τις δικαστικές Αρχές θα φτάσουν τα συμπεράσματα σε τέτοιο σημείο ούτως ώστε να συνεχιστούν και άλλες έρευνες», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Παλιά η τρομοκρατία είχε εμπλακεί με το κοινό έγκλημα, τώρα αυτοί που ασχολούνται με τα οπαδικά εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα (…) Στρατολογούν παιδιά για τις εγκληματικές τους ομάδες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη «στρατολογούν παιδιά που ψάχνουν την ταυτότητά τους μέσα από την ένταξη σε μία ομάδα για τις εγκληματικές τους ομάδες». Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «έχει δύο ρίζες: Η μία είναι η ταυτοτική, ο καθένας ψάχνει να ενταχθεί σε μία ομάδα και να αποτελέσει μέλος μιας σκληρής ομάδας που θα υποστηρίζει την ομάδα τους και εκεί αρχίζει μετά ποιος θα κυριαρχήσει.

Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερε ο ίδιος συγκροτούνται συμμορίες εγκληματικές κάνοντας λόγο για «συγκοινωνούντα δοχεία».

«Είναι ενδιαφέρον πως όταν έγινε η προσαγωγή των 74, οι 4 άνηκαν στην άλλη ομάδα τους εκβιαστές που ήδη από χθες απολογούνται στον ανακριτή και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη με βαριές υποθέτω κατηγορίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη,  η εγκληματικότητα στην Αττική είναι 70%, στην Θεσσαλονίκη 20% και 10% σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Για την ανήλικη παραβατικότητα ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα και φαίνεται ότι κυριαρχεί σε μία ομάδα νέων το στοιχείο της βίας που έχει μία ευρύτερη κοινωνική διάσταση.

«Όσα παιδιά συλλαμβάνονται για βία μεταξύ τους ανηλίκων, από πίσω κρύβονται θέματα επιμέλειας», σημείωσε ο ίδιος επισημαίνοντας πως έχουν γίνει περίπου 6.500 συλλήψεις ανηλίκων το πρώτο εξάμηνο του 2024 αλλά και «χιλιάδων γονέων» όπως είπε, περίπου 5.800.

Αναφορικά με την ενδοοικογενειακή βία δήλωσε πως έχουν γίνει 5.876 συλλήψεις κακοποιητών, ανδρών κατά βάση το πρώτο εξάμηνο του 2024 και υπήρξαν 9.997 περιστατικά, 70% παραπάνω από πέρυσι. Όπως δήλωσε οι (αρμόδιες) υπηρεσίες έβαλαν 1871 panic button σε αυτό το διάστημα και έχουν ενεργοποιηθεί 220 φορές. «Άρα έχουν μία δραστηριότητα όπου σώζονται ζωές», τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρωμένη στήριξη του Τουρισμού με χρηματοδότηση έργων €4 δισ.

Novartis: Αναθεωρεί ξανά επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για ετήσια κέρδη

Ιστορική στιγμή για την Attica Bank: Συνεδριάζει το ΤΧΣ, εντός της ημέρας οι υπογραφές για τη συμφωνία των μετόχων