Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Χρυσοχοΐδης: Προτεραιότητά μας, η κοινωνική αστυνόμευση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής γιατί είναι μια χώρα που παίρνει μέτρα για την προστασία των συνόρων της και οι αστυνομικοί της, εργάζονται νυχθημερόν για την προστασία των πολιτών», τόνισε σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός το πρωί στα Ιωάννινα, είχε συνάντηση με αξιωματικούς και από τις 4 Αστυνομικές Δ/νσεις της Ηπείρου στο πλαίσιο σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, όπως της ενδοοικογενειακής βίας και των φαινομένων εγκληματικότητας. Ειδικότερα ο υπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Αποτελεί προτεραιότητά μας, η κοινωνική αστυνόμευση. Θέματα που σχετίζονται με την οδική αγωγή, τις παραβάσεις του ΚΟΚ. Η παρουσία της Τροχαίας για εμένα ως πολιτικό προϊστάμενο, αποτελεί προτεραιότητα αστυνόμευσης, η Τροχαία είναι εδώ αυξάνει την δραστηριότητά της, επιβάλλει ποινές και πρόστιμα σε όσους συστηματικά έχουν παραβατική συμπεριφορά.

Πρέπει να μειώσουμε τα τροχαία και τα θανατηφόρα τροχαία και οι πόλεις μας να γίνουν ανθρώπινες για μας για τα παιδιά μας για τους ηλικιωμένους για τους καθημερινούς ανθρώπους που κυκλοφορούν στα αστικά κέντρα, όπου διαμένει η πλειοψηφία των πολιτών. Μεγάλο θέμα για την κοινωνική αστυνόμευση αποτελεί η αντιμετώπιση και η διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας. Είναι σπουδαία τα αποτελέσματα στις αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου. Έχουν υπερδιπλασιαστεί και σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλασιαστεί οι καταγγελίες, έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις κακοποιητών -είτε γυναικών είτε παιδιών».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην συνέχεια απευθύνθηκε στις γυναίκες θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών, λέγοντας «Παροτρύνω και ενθαρρύνω όλες τις γυναίκες που δέχονται τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές, να τις καταγγέλλουν στα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και γενικότερα στα γραφεία της αστυνομίας. Πολλοί εξειδικευμένοι αστυνομικοί θα κληθούν να διαχειριστούν την κατάσταση, να προστατεύσουν τα θύματα να τα φιλοξενήσουν στις δομές και να συλλάβουν τους κακοποιητές».

Αναφορικά με τη βία ανηλίκων, τόνισε ότι στην Ήπειρο γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά, υπάρχουν συλλήψεις όχι μόνο των ανηλίκων, αλλά και των γονέων που έχουν την επιμέλεια από αυτά τα παιδιά.

Ο υπουργός χαρακτήρισε χαμηλή την εγκληματικότητα στην Ήπειρο, όμως επισήμανε, πως δεν υπάρχει εφησυχασμός και ότι, ο σχεδιασμός είναι, να υπάρχει σε κάθε περιοχή όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, σχέδιο αντιμετώπισης. Αναφερόμενος σε περιοχές οι οποίες έχουν μαζική προσέλευση επισκεπτών και εκεί παρατηρούνται φαινόμενα αυθαιρεσιών τόνισε:

«Όσοι ασχημονούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, όσοι με τρόπο αυταρχικό προσπαθούν να επιβληθούν με “ετσιθελικό τρόπο” να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα, δεν έχουν άλλο δρόμο, από τον εισαγγελέα, το δικαστή και στη συνέχεια την τιμωρία […] Ο Νόμος είναι της πολιτείας, ο Νόμος είναι του Συντάγματος ο Νόμος ανήκει στο κράτος δικαίου και θα επιβληθεί. Και για αυτό, σε πολλές περιοχές υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλουν την νομιμότητα, οι οποίες δεν σταματούν μέρα και νύχτα».

Ο υπουργός είπε ότι θα επισκεφτεί και πάλι την Ήπειρο προκειμένου να βρεθεί στη συνοριογραμμή, ωστόσο επισήμανε, ότι έχει μειωθεί σημαντικά το διασυνοριακό έγκλημα, όμως υπογράμμισε πως δεν «εφησυχάζουμε, επαγρυπνούμε».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης – Βουλή : «Να μη δεχτούμε καμία πολιτική διχοτόμησης της Κύπρου»

Χανιά: Φωτιά σε χωριό του Σελίνου – Ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

Τι σημαίνει η ετικέτα «χωρίς paraben» στα καλλυντικά