Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Χρυσοχοΐδης: Στον Συνήγορο του Πολίτη η υπόθεση του θανάτου μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Με στόχο να μην μείνουν σκιές στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι αστυνομικοί το περιστατικό θανάτου κρατούμενου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα η υπόθεση διαβιβάζεται στο Συνήγορο του Πολίτη, ύστερα από  εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η έρευνα για το περιστατικό θανάτου αλλοδαπού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, διαβιβάζεται στο Συνήγορο του Πολίτη, προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 38χρονος μετανάστης πακιστανικής καταγωγής παρελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα νεκρός, ενώ αγνοούνταν περίπου μια εβδομάδα.

Ο συνήγορος του άνδρα καταγγέλλει πως ο 38χρονος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στις Αρχές.

Μέχρι στιγμής, τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε ο θάνατός του δεν έχουν διαλευκανθεί».

Σημειώνεται πως το βράδυ της προηγούμενης  Πέμπτης (16/9) μετά από συγκέντρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα,πέθανε ένας μετανάστης πακιστανικής καταγωγής, με τις Αρχές να προχωρούν σε τέσσερις προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια πορείας από την πλατεία προς το ΑΤ της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από αυτήν και κατευθύνθηκαν στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Φερρών εκεί όπου βρισκόταν διμοιρία των ΜΑΤ, εναντίον των οποίων πέταξαν μολότοφ και πέτρες.

Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν χημικά, απωθώντας τους. Από το περιστατικό ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στον ώμο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Toyota: Μείωση των πωλήσεων και της παραγωγής

Bitcoin: Σε πορεία για τον πιο κερδοφόρο Σεπτέμβριο από το 2013 – Άνοδος άνω του 10%

EKO Acropolis Rally: Στον αστερισμό… του Σείριου!