Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Χρυσοχοΐδης: Πρέπει να είμαστε απόλυτοι σε ό,τι αφορά το θέμα των παραβάσεων του ΚΟΚ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Την ενίσχυση με προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας και του Τμήματος Ασφαλείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Εύβοια.

«Η απόφασή μου είναι να ενισχύσουμε αφενός μεν το Τμήμα Τροχαίας της Χαλκίδας, και αφετέρου το Τμήμα Ασφαλείας, για να διευκολύνουμε τους πολίτες στα θέματα της κυκλοφορίας, αλλά και να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα στην οδηγική συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας και ταυτόχρονα να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας», τόνισε.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των αξιωματικών και των διευθυντών των Αστυνομικών Υπηρεσιών, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης. Όπως ανέφερε ο υπουργός, αυτά είναι από τη μία τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η παραβατικότητα των ανηλίκων, τα ζητήματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία της πόλης, αλλά και την οδική συμπεριφορά. Από την άλλη, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως και το θέμα της εγκληματικότητας. «Σκοπός μας είναι να τη μειώσουμε περαιτέρω μέσα από συγκεκριμένες δράσεις», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως «από το φθινόπωρο θα ενισχύσουμε {τις αστυνομικές δυνάμεις} με Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Σε όλο το νησί θα υπάρξει παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, έτσι ώστε να υπάρχει πρόληψη και αποτροπή σε ό,τι αφορά στη μικροεγκληματικότητα, όπου παρατηρείται».

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εστίασε σε ζητήματα οδικής ασφάλειας, επισημαίνοντας πως υπάρχουν προβλήματα, κυρίως, στον τομέα του κυκλοφοριακού της Χαλκίδας. «Πρέπει να είμαστε απόλυτοι σε ό,τι αφορά το θέμα των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στη ζωή των συμπολιτών μας, όπως είναι η παραβίαση του κόκκινου, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή πολλές φορές η χρήση κινητού κατά την οδήγηση».

Συνεχάρη, παράλληλα, τις αστυνομικές υπηρεσίες της Χαλκίδας για τα καλά αποτελέσματα που έχουν φέρει μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, καθώς, όπως είπε, υπάρχει έλλειψη προσωπικού «σε διάφορες περιοχές ενός νησιού που είναι πάρα πολύ εκτεταμένο, σε χιλιομετρικές αποστάσεις», αλλά συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι ο σωστός καταμερισμός του προσωπικού και ταυτόχρονα η ενίσχυση του». Πρόσθεσε, δε, με έμφαση: «Να είστε βέβαιοι, μέρα με τη μέρα, καλύπτουμε τις ανάγκες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών».

Στη διάρκεια της σύσκεψης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ανθυπαστυνόμου Λάζαρου Βλάμη, που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση Χαλκίδας.

Η επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Εύβοια ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.

Διαβάστε επίσης:

Το Κρεμλίνο αρνείται να σχολιάσει την πιθανότητα ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που να περιλαμβάνει τον Έβαν Γκέρσκοβιτς

Black out – Microsoft: Ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο «Μακεδονία»

petchef: Χρηματοδότηση ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ για το startup για κατοικίδια