• Κοινωνία

    Χωρίς τέλος ο εφιάλτης στις ΗΠΑ: 598 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες εξαιτίας της πανδημίας


    Με τους δαίμονές τους παλεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

    Μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους ζουν οι ΗΠΑ αυτό το διάστημα, καθώς έχει πολλά «ανοιχτά μέτωπα» και πληγές, που δεν φαίνεται ότι θα κλείσουν εύκολα.

    Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και αντιρατσιστικών πορειών στις περισσότερες Πολιτείες, με τις κινήσεις αντίδρασης να φτάνουν έως και την Ευρώπη.

    Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιμετωπίσει το «τέρας» της πανδημίας, καθώς το τελευταίο 24ωρο 598 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας μόλυνσής τους από τον ιό που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη από τον περασμένο Δεκέμβριο, αρχής γενομένης από την Ουχάν της Κίνας.

    Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε αύξηση στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην χώρα σε 104.356, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

    Ως το βράδυ της Κυριακής, είχαν καταγραφεί 1.788.762 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, μακράν τα περισσότερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.



    ΣΧΟΛΙΑ