Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Χάρης Δούκας: Δέσμευση για βιώσιμες υποδομές- Υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονίκη Πάολο Μπετίνι

Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων

Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων

Τον Ιταλό Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας δρόμου Πάολο Μπετίνι υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, στο σημείο όπου τερμάτισε νικητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Έτσι ολοκληρώθηκε το ταξίδι 1.000 χιλιομέτρων, το οποίο ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου από τον Όλυμπο, με 12 σταθμούς, ανάμεσά τους η Ολυμπία, η Σπάρτη και η Κόρινθος. Με το ταξίδι αυτό ο χρυσός Ολυμπιονίκης και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, γιόρτασε τα 50 χρόνια του διασχίζοντας την Ελλάδα με το ποδήλατό του.

Ακολούθησε τιμητική εκδήλωση στην ταράτσα του δημαρχείου, παρουσία του πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Paolo Cuculi και της επίτιμης προξένου της Ελλάδας στο Λιβόρνο, Έλενα Κωνστάντος.

Ο κ. Δούκας συνεχάρη τον Ιταλό αθλητή για την πρωτοβουλία του αυτή, λέγοντας: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που υποδεχθήκαμε στο δημαρχείο της Αθήνας τον χρυσό Ολυμπιονίκη του 2004 Πάολο Μπετίνι.

Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής και ο Πάολο Μπετίνι με το παράδειγμά του, μας δίνει έμπνευση για να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Δέσμευσή μας στον δήμο της Αθήνας είναι να δημιουργήσουμε υποδομές και να προωθήσουμε πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα.

Γι’ αυτό, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις πρωτότυπες δράσεις που διοργανώνουμε στις 22 Σεπτέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Ας γνωρίσουμε την πόλη μας αλλιώς και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για μια Αθήνα πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη, που θα αναπνεύσει ξανά».

Ευχαριστώντας τον Δήμο Αθηναίων ο Ιταλός πρέσβης τόνισε: «Σε αυτή την ιστορική στιγμή, είναι σημαντικό να γιορτάζουμε τις οικουμενικές αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ισότητας, που ενσαρκώνονται με τρόπο ιδανικό στον Αθλητισμό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ευχαριστώ τον Πάολο Μπετίνι και την επίτιμη πρόξενο της Ελλάδας στο Λιβόρνο για την πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται απόλυτα στο πνεύμα της πρώτης ημέρας του ιταλικού Αθλητισμού στον κόσμο, που υποστηρίζει σθεναρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Antonio Tajani».

Τέλος, ο Ιταλός Ολυμπιονίκης δήλωσε: «Η επιστροφή εδώ, όπου κέρδισα το χρυσό μετάλλιο, ήταν γεμάτη συμβολισμούς. Εκτιμώ πολύ την προσπάθειά σας να προωθήσετε το ποδήλατο, όχι μόνο ως μέσο Αθλητισμού, αλλά και ως εργαλείο για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στις πόλεις και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΟ Ακρόπολις Ράλλυ: Προηγείται ο Ogier!

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών: Σχεδόν 1,7 εκατ οι πληρωθείσες αποζημιώσεις αστικής ευθύνης