• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού για την έξαρση των κρουσμάτων – Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα δεδομένα

    • NewsRoom


    Στους τηλεοπτικούς δέκτες επέστρεψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

    Στην συνέντευξη τύπου τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, πλαισιώνουν ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

    Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώνονται από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Και σημείωσε μεταξύ άλλων:

    «Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα. Περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και γι΄αυτό λάβαμε περιοριστικά μέτρα σε Κυκλάδες, Χαλκιδική και Χανιά.

    Σε Πόρο και Αμπελώνα η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ισχύουν ακόμα περιορισμοί όπως και στην Αττική στη Θράκη κ.ο.κ.

    Αναφορικά με το αν το άνοιγμα του τουρισμού ευθύνεται για την έξαρση των κρουσμάτων ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων. Στα σύνορα έγιναν πάνω από 360.000 τεστ και βρέθηκαν 723 κρούσματα.

    Είμαστε ακόμα σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο. Δεν είμαστε στο δεύτερο κύμα της επιδημίας. Δεν επιτρέπεται όμως εφησυχασμός. Απαιτείται η τήρηση των κανόνων και των ωραρίων. Οι αντιεπιστημονικές θεωρίες μπορεί να αποβούν μοιραίες.

    Ο ιός δεν κουράζεται ούτε ασθενεί. Να μην αφήνουμε ανοιχτές χαραμάδες. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μαραθώνιος. Μόνο ενωμένοι πρέπει να συνεχίσουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ