Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Χανιά: Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες, λόγω της μεγάλης φωτιάς στον Πλατανιά

Νέο μήνυμα έλαβαν από το 112 κάτοικοι και επισκέπτες για να απομακρυνθούν από τα σημεία που βρίσκονται κοντά στη μεγάλη φωτιά που καίει στον Πλατανιά Χανίων, προς την περιοχή Γεράνι, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη, τουρίστες αποχωρούν με βαλίτσες από ξενοδοχεία ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, τη στιγ ενώ τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα προσπαθούν να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις που διαρκώς ενισχύονται.

Η τουριστική περιοχή του Πλατανιά αυτή την ώρα περνάει δύσκολες στιγμές, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε καλαμιώνα μεταξύ της ακτογραμμής και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκολεύει το πυροσβεστικό έργο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Δεν μπορεί κανείς να απαιτεί να έχουμε ευνοϊκότερο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι για τους Έλληνες πολίτες»

Λάμψα: Νέο διοικητικό συμβούλιο

Alpha Trust: Από 15/11 η καταβολή μερίσματος €0,17 ανά μετοχή