Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Χαμόγελο του Παιδιού: Κατέγραψε σχεδόν 700 περιστατικά αυτοχειρίας μέσα σε 1,5 χρόνο

Άκρως ανησυχητικά είναι τα δεδομένα του Χαμόγελου του Παιδιού για παιδιά και ενηλίκους με τάσεις αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμού στην χώρα μας.

Από τις αρχές του 2023 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2024 η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 διαχειρίστηκε συνολικά 699 υποθέσεις αυτοκτονικού ιδεασμού.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν τόσο περιστατικά αποπειρών αυτοκτονίας όσο και αυτοτραυματισμών ανήλικων αλλά και ενήλικων ατόμων.

Από τις παραπάνω υποθέσεις χρειάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή:

-Της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για 174 περιστατικά

-Όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων για 48 περιστατικά

Τα στατιστικά αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με ενδεικτικές υποθέσεις που διαχειρίστηκε ο οργανισμός το διάστημα αυτό με την πολύτιμη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και άλλων Αρμόδιων Αρχών, στάλθηκαν στις αρμόδιες Αρχές με στόχο την προστασία, τη στήριξη και τη διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής ακεραιότητας κάθε ανθρώπου, κάθε παιδιού και ευάλωτου ενήλικα.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν για ακόμη μια φορά την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη των πολιτών στον Οργανισμό, καθώς και το πόσο καθοριστική υπήρξε η συνεργασία μας με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών όπως αυτών του αυτοκτονικού ιδεασμού. Χωρίς αυτήν την ουσιώδη και αποφασιστική συνεργασία είναι πιθανό ότι ανήλικα άτομα και ενήλικες που εξέφρασαν αυτοκτονικό ιδεασμό δε θα είχαν λάβει την υποστήριξη που τους έσωσε τη ζωή.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  εδώ

Διαβάστε επίσης:

Πεντάγωνο-ΗΠΑ: Σύντομα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Συστήνει τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού στις κυβερνήσεις – Το νερό κινδυνεύει στην Ευρώπη

Δ. Φαφαλιός (Intercargo): Αξιοσημείωτη ανάπτυξη στα φορτηγά πλοία