• Κοινωνία

    Χαλκιδική: Πειθαρχική δίωξη στην δήμαρχο Κασσάνδρας και σε έναν αντιδήμαρχο για το λούνα παρκ – «Στο μικροσκόπιο» μηχανικοί και πιστοποιήσεις

    • NewsRoom
    αστυνομία


    Διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη, τόσο σε βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται με τη διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου του μοιραίου λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, κίνησε ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

    Νωρίτερα, έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την επιχειρηματική συνεργασία του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική με τον Δήμο Κασσάνδρας, κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη.

    Τρεις εισαγγελικές έρευνες διατάχθηκαν ταυτόχρονα για το δυστύχημα στο λουνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Η πρώτη αφορά το δυστύχημα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του παιχνιδιού,ο οποίος μόλις είδε τον 19χρονο να εκσφενδονίζεται εξαφανίστηκε, χωρίς να σταματήσει το παιχνίδι.

    Η δεύτερη έρευνα αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε το λούνα παρκ. Είχε την προβλεπόμενη άδεια; Πώς είχε ρεύμα η επιχείρηση; Η τρίτη αφορά τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας που έλαβε η επιχείρηση για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια από τους μηχανικούς.

    «Για να μπορέσει να εκδοθεί οποιοδήποτε πιστοποιητικό από οποιονδήποτε μηχανικό πρέπει να υπάρχει εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Αυτό δεν υπάρχει ποτέ. Αρα πως παίρνουν πιστοποιήσεις;», ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου.

    Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε στην εισαγγελία τις υπεύθυνες δηλώσεις τεχνικού, που βεβαίωνε την ασφάλεια των παιχνιδιών του λούνα παρκ.

    Στις 3 Μαΐου του 2024 με υπεύθυνη δήλωσή του προς τον Δήμο Κασσάνδρας ειδικός τεχνικός βεβαιώνει ότι λουνα παρκ , έχει ελεγχθεί για όλη την καλοκαιρινή περίοδο 2024 και έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του. Στα μηχανήματα συμπεριλαμβάνεται και το επίμαχο παιχνίδι.

    Επί μιάμιση ώρα, ο πατέρας του 19χρονου μαζί με τον δικηγόρου του, κατέθεταν στοιχεία στο γραφείο του εισαγγελέα. Αναμένεται να κληθεί μάρτυρας κλειδί, σχετικά με την αγοραπωλησία του επίμαχου μηχανήματος.

    «Ζητήσαμε να παραγγείλει η εισαγγελέας, πέρα από τον τεχνικό σύμβουλο που έχουμε διορίσει, να προσέλθει η εταιρεία TUV HELLAS η οποία είναι η μοναδική διαπιστευμένη για το συγκεκριμένο παιχνίδι μηχάνημα, για να γνωματεύσει για την προέλευση του μηχανήματος. Κι αυτό έγινε γιατί φημολογείται ότι αυτό το μηχάνημα είναι μια ιδιοκατασκευή. Συνεπώς δεν έχει κατασκευαστεί με τα πρότυπα που ορίζει ο νόμος και ήταν μια βόμβα θανάτου», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Απ. Αγγελάκης.

    Σε άλλη υπεύθυνη δήλωση προς τον Δήμο Κασσάνδρας, πάλι στις 3 Μαΐου ο ίδιος τεχνικός βεβαιώνει ότι, «έγινε επιθεώρηση της σωστής ανέγερσης, της εγκατάστασης, της έδρασης και των μεταλλικών κατασκευών καθώς και δοκιμαστική λειτουργία όπως και άλλοι έλεγχοι ασφαλείας και της εγκατάστασης και του εξοπλισμού».

    «Το συγκεκριμένο μηχάνημα, που δεν υπάρχει κανένα στην Ελλάδα, κοστίζει 280.000 ευρώ. Όλα είναι ιδιοκατασκευές. Ό,τι υπάρχει παντού. Δεν υπάρχει τίποτα. Κόβουν σίδερα και τα φτιάχνουν. Κόβουν από αλλού ράβουν από αλλού και βάζουμε εμείς τα παιδιά μας μέσα», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

    Στην εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε και έγγραφα που αποδεικνύουν – όπως ισχυρίζεται – τη σχέση του δήμου Κασσάνδρας με τον 58χρονο επιχειρηματία του λουνα παρκ με απευθείας ανάθεση μίσθωσης φουσκωτών παιχνιδιών το 2021.

    Το δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ανακοίνωσε την ανάληψη της υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ

    Πηγή: ertnews.gr

    Διαβάστε επίσης:
    Στην Κέρκυρα με το υβριδικό Honda CR-V!

    Δήμος Θεσσαλονίκης: Σαφάρι για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους

    Εμανουέλ Μακρόν: Απέκλεισε την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης μόνο από την Αριστερά



    ΣΧΟΛΙΑ