Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Χαλκιδική: Η θάλασσα «τρώει» σπίτια και δρόμους στις ακτές (video)

Σοβαρές είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει το έντονο φαινόμενο της διάβρωσης στην παραλία της Νέας Τρίγλιας του δήμου Προποντίδας.

Κατά την αυτοψία της Greenagenda.gr στην περιοχή, ο φακός  κατέγραψε τα έντονα σημάδια της διάβρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η θάλασσα έχει καταπιεί το παραλιακό μέτωπο τουλάχιστον δέκα μέτρα. Αποτέλεσμα του φαινομένου είναι να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε κάποιες υποδομές.

Ο δήμος Προποντίδας χρειάστηκε πριν από λίγους μήνες να ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς την Σωζόπολη. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στον παραλιακό πεζόδρομο σε αρκετά σημεία του οποίου έχει υποχωρήσει το έδαφος και μάλιστα ένα τμήμα του στα ανατολικά βρίσκεται στον αέρα!

Εδώ και αρκετά χρόνια λόγω της διάβρωσης έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο που οδηγούσε στα Νέα Πλάγια. Η θάλασσα έχει εισχωρήσει ακόμη και 15 μέρα και προσεγγίζει πλέον αρκετές παραθεριστικές κατοικίες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ανησυχούν έντονα από την εξέλιξη του φαινομένου.

Τον περασμένο χειμώνα η θάλασσα τα μανιασμένα κύματα της θάλασσας χτυπούσαν το ιστορικό κτήριο που δεσπόζει στην παραλία, δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της Νέας Τρίγλιας.

H διάβρωση, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ τ ου Νίκου Αβουκάτου παρατηρείται τα τελευταία 25 χρόνια από τις ακτές της Νέας Προποντίδος έως την Κασσάνδρα, από την πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Η αρμοδιότητα δεν είναι αποκλειστικά του δήμου εμπλέκονται και άλλοι φορείς όπως η Περιφέρεια και άλλοι συναρμόδιοι φορείς.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωβαρόμετρο – Ευρωεκλογές: Το κόστος ζωής η κύρια παράμετρος – Μόνο 26% των ελλήνων πιστεύουν ότι μετράει η φωνή τους

Κομισιόν: Ανθρωπιστική βοήθεια €30 εκατ. ευρώ για τον Λίβανο

Δημοσκόπηση Interview: Επικράτηση Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ – Ντέρμπι για Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ