• Κοινωνία

    Χαλκιδική: Εγκληματική ομάδα έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα ξένων παραθεριστών – Στο εδώλιο οι 4 κατηγορούμενοι

    • NewsRoom
    Η σύλληψη έγινε στη Θεσσαλονίκη


    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κάθισαν τέσσερις υπήκοοι Βόρειας Μακεδονίας που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα από ξένους παραθεριστές της Χαλκιδικής.

    Η δικογραφία περιελάμβανε συνολικά 19 κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων, συνολικής αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα φαίνεται πως κατέληξαν στη χώρα καταγωγής των κατηγορούμενων. Για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική ομάδα διώκονται δύο ακόμη άτομα – και μεταξύ αυτών ο φερόμενος ως «εγκέφαλός» της – που όμως δεν κατέστη εφικτό να συλληφθούν και κατά συνέπεια θα δικαστούν όταν εκτελεστούν τα εις βάρους τους εντάλματα σύλληψης.

    Από τους κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν σε δίκη και ήταν προσωρινά κρατούμενοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 12 και 14 μηνών (για συμμορία) και ο τέταρτος σε κάθειρξη 8 ετών και 10 μηνών (για διακεκριμένες κλοπές και συμμορία). Ο τελευταίος, σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών, παραβίαζε τα τουριστικά καταλύματα των παθόντων αρπάζοντας τα κλειδιά των αυτοκινήτων.

    Κατά την ίδια απόφαση, όσοι τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης φαίνεται πως αναλάμβαναν να μεταφέρουν τα κλεμμένα και συνήθως μεγάλου κυβισμού οχήματα σε περιοχή της Εορδαίας, απ’ όπου άλλος συνεργός τους είχε το ρόλο να τα μεταφέρει, μέσω κρυφών περασμάτων, προς τη Βόρεια Μακεδονία. Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο αθώωσε τους τρεις «οδηγούς» για την πράξη των διακεκριμένων κλοπών και ζήτησε να απαγγελθεί εναντίον τους δίωξη για το πλημμέλημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

    «Πιάσατε λάθος άνθρωπο» απολογήθηκε ο κατηγορούμενος στον οποίο επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή, ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Το “κουβάρι” των ερευνών άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής εντόπισαν έναν από τους κατηγορούμενους να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο με ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Θρίλερ στην Κύπρο για το καλώδιο από την Κρήτη – Γιατί αναβλήθηκε η συζήτηση στο υπουργικό

    ΣΚΑΪ: Ο Βασίλης Χιώτης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στο ραδιόφωνο

    Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη ΔΕΠΑ Εμπορίας – Νέος πρόεδρος ο Αντώνης Διαματάρης



    ΣΧΟΛΙΑ