• Κοινωνία

    Μπαράκ Ομπάμα: Σε… επιχείρηση πειθούς των ανδρών ψηφοφόρων – «Ψηφίστε την Κάμαλα Χάρις»

    • NewsRoom
    Κάμαλα Χάρις, Μπαράκ Ομπάμα

    Κάμαλα Χάρις, Μπαράκ Ομπάμα


    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκφώνησε μια ενθουσιώδη ομιλία υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις και κατά του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια στη διάρκεια της οποίας απευθύνθηκε ευθέως στους άνδρες.

    Ο Ομπάμα είναι ένθερμος υποστηρικτής της Χάρις από τότε που η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επιλέχθηκε ως υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ της βάσης των Δημοκρατικών και η χθεσινή του εμφάνιση, στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ήταν η πρώτη μίας σειράς που πρόκειται να κάνει τις επόμενες εβδομάδες σε αμφίρροπες πολιτείες των ΗΠΑ προκειμένου να στηρίξει τη Χάρις.

    Στην ομιλία του επέκρινε έντονα τον Τραμπ, υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, τόσο για τον χαρακτήρα του όσο και για τις πολιτικές που προτείνει. Μάλιστα ο Ομπάμα απευθύνθηκε πιο συγκεκριμένα στους άνδρες ψηφοφόρους, μια ομάδα που η Χάρις δυσκολεύεται να κερδίσει.

    “Λυπάμαι, κύριοι. Το έχω παρατηρήσει αυτό κυρίως με κάποιους άνδρες που μοιάζει να πιστεύουν ότι η συμπεριφορά του Τραμπ, με τον εκφοβισμό και την υποτίμηση των ανθρώπων, είναι ένδειξη δύναμης.

    Είμαι εδώ για να σας πω ότι αυτό δεν είναι πραγματική δύναμη”, τόνισε ο Ομπάμα.

    “Η πραγματική δύναμη είναι να βοηθάς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να υψώνεις το ανάστημά σου για αυτούς που δεν μπορούν να το πράξουν μόνοι τους. Αυτό θα πρέπει να θέλουμε για τις κόρες και τους γιους μας”, πρόσθεσε.

    Πριν την εκδήλωση ο Ομπάμα σταμάτησε σε ένα τοπικό γραφείο της εκστρατείας της Χάρις και, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα τον συλλογισμό του, υπονόησε ότι οι άνδρες Αφροαμερικανοί δεν στηρίζουν τη Χάρις λόγω του φύλου τους.

    “Ένα μέρος αυτού με κάνει να πιστεύω – και μιλάω απευθείας στους άνδρες– (…) ότι απλώς δεν σας αρέσει η ιδέα να έχετε μια γυναίκα πρόεδρο και βρίσκετε άλλες εναλλακτικές και λόγους για αυτό”, είπε.

    Στην προεκλογική εκδήλωση ο Ομπάμα κατηγόρησε τον Τραμπ ότι ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και τα χρήματα. Υπογράμμισε ότι η Χάρις μεγάλωσε σε μια οικογένεια της μεσαίας τάξης και πιστεύει στις αμερικανικές αξίες, αντίθετα με τα ψεύδη και τις απόπειρες παραπλάνησης του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

    Επαρχία και νεαροί ψηφοφόροι

    Ο Ομπάμα δεν είναι ο μοναδικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που στηρίζει την Κάμαλα Χάρις.

    Ο Μπιλ Κλίντον θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη Τζόρτζια την Κυριακή και τη Δευτέρα, προτού μεταβεί στη Βόρεια Καρολίνα για μια περιοδεία με λεωφορείο αργότερα μέσα στην εβδομάδα σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της επαρχίας.

    Στόχος της εκδήλωσης στην οποία παρέστη ο Ομπάμα στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ ήταν επίσης να προσελκύσει τους νεαρούς ψηφοφόρους.

    Οι νέοι είναι βασική συνιστώσα του συνασπισμού που η προεκλογική ομάδα της Χάρις ελπίζει πως θα τη βοηθήσει να κερδίσει στις εκλογές.

    Όμως σε 34 πολιτείες έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν πολλοί λιγότεροι νέοι σε σχέση με το 2020. Στην Πενσιλβάνια ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 18 με 29 ετών που έχει εγγραφεί για να ψηφίσει είναι κατά 15% χαμηλότερος σε σχέση με αυτόν πριν τέσσερα χρόνια.

    Η συμμετοχή του Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία της Χάρις ενδέχεται να κινητοποιήσει τους νέους, με τον πρώην πρόεδρο να έχει ήδη βοηθήσει στη συγκέντρωση 80 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Δημοκρατική υποψήφια.

    Η Χάρις και ο Τραμπ δίνουν μάχη στήθος με στήθος και η Πενσιλβάνια ενδέχεται να αποτελέσει το κλειδί για τη νίκη.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΑΔΕ: Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και ένας λογιστής για υπόθεση διαφθοράς στην Κέρκυρα

    Warren Buffett: Κάτω του 10% η συμμετοχή του στην Bank of America – Τι σημαίνει για τις επόμενες κινήσεις του

    Αποκλειστικό: Ο Γιώργος Πιτσιλής για άλλα 5 χρόνια στην ΑΑΔΕ – Ορίζονται και τρεις υποδιοικητές



    ΣΧΟΛΙΑ