Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ατύχημα με 6χρονο παιδί σε λούνα παρκ στον Ωρωπό – Τι απάντησε ο δήμαρχος

Λουνα παρκ

Ένα νέο ατύχημα σε λούνα παρκ έρχεται στη δημοσιότητα, την στιγμή που το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί από το δυστύχημα με θύμα έναν 19χρονο στη Χαλκιδική, σημειώθηκε στην περιοχή του Ωρωπού, με ένα εξάχρονο παιδί να τραυματίζεται πέφτοντας από τραμπολίνο.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού οι γονείς του παιδιού, το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου 2024, ο εξάχρονος γιος τους μπήκε σε τραμπολίνο αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έπεσε και χτύπησε.

Άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού έκανε επιτόπιο έλεγχο στο λούνα παρκ, που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Σκάλας Ωρωπού. Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν και οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και οι υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των παιχνιδιών.

Ως άμεσο μέτρο κρίθηκε το μερικό σφράγισμα του λούνα παρκ, δηλαδή το κλείσιμο του παιχνιδιού.

Ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στο «Star», κατήγγειλε ότι το παιδί έκανε τραμπολίνο και έπεσε σε κενό ενός μέτρου. Όπως είπε, όταν σημειώθηκε το ατύχημα, δεν υπήρχε στον χώρο κανένας εκπρόσωπος του λούνα παρκ και αυτό ήταν που τον έσπρωξε να καταθέσει τη μήνυση.

Σύμφωνα με όσα απάντησε στο «Star» ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ενημερώθηκε την Παρασκευή το βράδυ για το περιστατικό και αμέσως έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου να διενεργήσει ελέγχους.

Διαβεβαίωσε, επίσης, πως η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν αδειοδοτημένη, ενώ τη Δευτέρα έγινε και αυτοψία από ειδικούς και θα συνταχθεί σχετική τεχνική έκθεση.

Ζήτησε έλεγχο σε βάθος και από την υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ, όπως είπε, δεν γνωρίζει τα στοιχεία της οικογένειας, ωστόσο πληροφορήθηκε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Διαβάστε επίσης

Χαλκιδική: Στη δημοσιότητα το έγγραφο της ΕΛΑΣ που ειδοποιούσε τον Δήμο Κασσάνδρας για το μοιραίο λούνα παρκ

Ρόδος: Εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς και εξετάζεται το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εμπρησμό

Ρωσία: Iερείς προσπαθούν με εικόνα να δαμάσουν την φωτιά σε αποθήκη καυσίμων που προκλήθηκε από επίθεση