• Κοινωνία

    Άρειος Πάγος: Αναιρέθηκε ξανά η εφετειακή απόφαση για τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Νέα δίκη στη Λαμία

    Επαμεινώνδας Κορκονέας

    Επαμεινώνδας Κορκονέας


    Αναιρέθηκε ξανά από τον Αρειο Πάγο η εφετειακή απόφαση που έδωσε ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και έσπασε τα ισόβια του για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κι έτσι ο πρώην ειδικός φρουρός θα συλληφθεί εκ νέου και θα επιστρέψει στη φυλακή.

    Ο Κορκονέας, μετά την «εξαφάνιση» της απόφασης που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής θα παραμείνει κρατούμενος τουλάχιστον μέχρι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας (με νέα σύνθεση) θα δικάσει για 3η φορά τον κατηγορούμενο και θα αποφανθεί ξανά εάν πρέπει να του δοθεί ή όχι ελαφρυντικό.

    Στον Άρειο Πάγο Πάγο είχε προσφύγει στα τέλη του 2022 η οικογένεια του 15χρονου αγοριού, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του εφετείου που για δεύτερη φορά είχε χορηγήσει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και είχε μειώσει την ποινή του από τα ισόβια στα 13 χρόνια.

    Η δεύτερη αναίρεση δημοσιεύθηκε σήμερα το μεσημέρι και οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Κορκονέα .

    Πλέον αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.



    ΣΧΟΛΙΑ