Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, για το θέμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, κατόπιν δημοσιογραφικής ερώτησης.

Αντιδράσεις και από την Καθολική Εκκλησία είχε προκαλέσει η παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι “Μυστικός Δείπνος” κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή. Η Γαλλική Καθολική Εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι επρόκειτο για μια σκηνή που χλευάζει τον Χριστιανισμό και που μειώνει τις υπόλοιπες καλές στιγμές της διοργάνωσης.

«Λυπούμαστε βαθύτατα», αναφέρει η ανακοίνωση, και προσθέτει πως «σκεφτόμαστε όλους τους Χριστιανούς σε κάθε ήπειρο που έχουν πληγωθεί από την εξωφρενική πρόκληση ορισμένων σκηνών».

Ορισμένοι Γάλλοι αθλητές δυσκολεύτηκαν να κοιμηθούν εξαιτίας του αντίκτυπου από την αντιπαράθεση, είπε ο μονσινιόρ Εμανουέλ Γκομπιγιάρ, εκπρόσωπος των Επισκόπων Γαλλίας για τους Αγώνες.

Ο αρχιεπίσκοπος Σαρλ Σικλουνά, ο υψηλότερα ιστάμενος Καθολικός αξιωματούχος στην Μάλτα και ένας αξιωματούχος του πανίσχυρου Τμήματος Δόγματος της Πίστεως του Βατικανού, δήλωσαν ότι επικοινώνησαν με τον πρέσβη της Γαλλίας στη Μάλτα για να διαμαρτυρηθούν για την «άσκοπη προσβολή».

Σε μήνυμά του προς τον πρέσβη που ανέβασε στο Χ έγραψε: «Θα ήθελα να εκφράσω θλίψη και μεγάλη απογοήτευση απέναντι στην προσβολή προς εμάς τους χριστιανούς στη διάρκεια της τελετής έναρξης…με μια ομάδα από καλλιτέχνες ντραγκ σόου να μιμούνται τον Μυστικό Δείπνο».

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Κατασχέθηκαν επενδύσεις Ρώσου επιχειρηματία σε ακίνητα, ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ

Κωστής Χατζηδάκης: Κανένας συμβιβασμός με φαινόμενα διαφθοράς

Εύβοια: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Πετριές – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους