Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Απίστευτη υπόθεση: Λεφτά από τα παγκάρια της Καθολικής Εκκλησίας επενδύονταν σε νυχτερινά κέντρα – Ο ρόλος επιχειρηματία

Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Οσμή «ιερών» επενδύσεων σε νυχτερινά κέντρα αναδύεται από έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Απίστευτο, αλλά από την έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς προέκυψαν ενδείξεις ότι εκατομμύρια ευρώ έφυγαν από τα παγκάρια της Καθολικής Εκκλησίας και «επενδύθηκαν» από δύο υψηλόβαθμους κληρικούς της σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης στην Πελοπόννησο.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρήσει στη δέσμευση της περιουσίας 5 επιχειρηματιών της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, διαβίβασε το πόρισμα του στην κατά τόπους αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα δύο πρόσωπα που φέρονται να βρίσκονται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας θα ελεγχθούν για υπεξαίρεση περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της Εκκλησίας και οι 5 επιχειρηματίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την σοβαρή αυτή υπόθεση έχει ενημερωθεί και το Βατικανό.

Η πρωτοφανής υπόθεση άρχισε να απασχολεί την Ανεξάρτητη Αρχή πριν από πολλούς μήνες όταν «χτύπησε καμπανάκι» από τράπεζα για την περίεργη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από λογαριασμό που ανήκει στην Καθολική Εκκλησία σε επιχειρηματία-γνώριμου στις αρχές για παλαιότερη εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή ερευνώντας με ιδιαίτερη προσοχή (λόγω της θέσης των 2 εμπλεκομένων προσώπων) τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών εντόπισε ενδείξεις για συναλλαγές σε βάθος 7 με 8 χρόνων.

Μεγάλα χρηματικά ποσά «έφευγαν» από συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρονται να διαχειρίζονταν οι δύο ιερείς και κατέληγαν σε λογαριασμούς 5 ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων ενός νομού της Πελοποννήσου.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα Βουρλιώτη τα ποσά αυτά εμφανίζονται ως επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης! Αθροιστικά, για όλα αυτά τα χρονια, τα ποσά φτάνουν στα 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, στην πλειονότητα τους, φαίνεται να ήταν από εισοδήματα εκμετάλλευσης της περιουσίας της Καθολικής Εκκλησίας. Όπως ενοίκια από ακίνητα ιδιοκτησίας της.

Μάλιστα, η τελευταία ύποπτη διαδρομή χρηματος φέρεται να έγινε πριν από λίγες ημέρες και αφορά ποσό 50.000 ευρώ.

Μετά τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των 5 επιχειρηματιών, οι οποίοι φέρονται ως αποδέκτες των περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Βουρλιώτης διαβίβασε το πόρισμα του και τα στοιχεία της έρευνας της Αρχής στην αρμόδια Εισαγγελία για τη διενέργεια της ποινικής έρευνας.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο πρώην τραπεζίτης και βουλευτής που εμπλέκεται στο «καρουζέλ» των 35 εκατ. ευρώ

Novartis: Βγαίνουν οι «κουκούλες» από δύο προστατευόμενους μάρτυρες

Sand Castle House: Η εντυπωσιακή βίλα ενός δισεκατομμυριούχου στο Σαν Ντιέγκο που πωλείται έναντι 108 εκατομμυρίων δολαρίων