Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

ΑΠΘ: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη – Χρειάστηκε να τον φυγαδεύσουν αστυνομικοί

ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Φείδας

ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Φείδας

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (10.10.24) στην Παλιά Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα τελετών της Σχολής πραγματοποιούνταν εκδήλωση, όπου βρισκόταν ο Πρύτανης, Χαράλαμπος Φείδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν φοιτητές μπροστά από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, για την πτώση του ασανσέρ τις προηγούμενες ημέρες. Δεκάδες άτομα, περίπου 70, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής όπου βρισκόταν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Αν και αρχικά ο Πρύτανης επιχείρησε να μιλήσει με τους φοιτητές, η κατάσταση φέρεται να ξέφυγε και ακολούθησαν ύβρεις εις βάρος του και λεκτική αντιπαράθεση, ενώ δεν του επέτρεπαν να αποχωρήσει με ασφάλεια και έτσι ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομική δύναμη μπήκε στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή και κινήθηκε εναντίον των ατόμων που εμπόδιζαν την αποχώρηση του πρύτανη.

Ακολούθησε ένταση, μάχες σώμα με σώμα,  κατά την οποία η Αστυνομία προσήγαγε 5 άτομα.

Ο Πρύτανης φυγαδεύτηκε με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, επί της οδού Εθνικής Αμύνης και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Υπολογισμός Τεκμηρίων: Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τα κυλικεία στα σχολεία

ΥπΑΑΤ: Προδημοσίευση πρόσκλησης για προτάσεις σε πρόγραμμα ύψους 71 εκατ. ευρώ

Κεραμέως στο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της ΕΕ: Υπάρχουν περαιτέρω τρόποι τόνωσης της απασχόλησης