• Κοινωνία

    Απόστολος Λύτρας – Σοφία Πολυζωγοπούλου: Από το Παρίσι και την Ferrari, στον άγριο ξυλοδαρμό

    Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου, σε παλιότερες, ευτυχισμένες στιγμές


    O Απόστολος Λύτρας, ένας από τους πιο γνωστούς ποινικολόγους της χώρας, αφέθηκε χθες ελεύθερος μετά την απολογία του για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, της 37χρονης, επίσης δικηγόρου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

    Μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει όχι μόνο το νομικό κόσμο, αλλά και το Πανελλήνιο, καθώς ο Λύτρας είναι ιδιαίτερα προβεβλημένος μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια, δικηγόρος, έχοντας αναλάβει πολύκροτες υποθέσεις, μιλώντας συχνά σε εκπομπές κι έχοντας πλούσια κοινωνική ζωή.

    Μια ματιά να ρίξει κάποιος στο instagram θα δει πολλές φωτογραφίες του Απόστολου Λύτρα με την σύζυγό του, που έδειρε ανελεώς, με τις δύο μεγάλες κόρες του, από τον πρώτο του γάμο και με την τρίτη κόρη του, καρπό του έρωτα με την Σοφία Πολυζωγοπούλου.

    Επίσης, φωτογραφίες από ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βόλτες με σκάφη, πολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες με τη σύζυγό του στο Παρίσι όπου κάνουν βόλτες με Ferrari ή ακόμη οι βόλτες στα σοκάκια της Μυκόνου.

    Από το νησί των ανέμων, στα πάρτι μασκέ, στις διακοπές στο Ντουμπάι, τη Ρώμη, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη, τον Σαιντ Τροπέ, και στις θαλασσινές εξορμήσεις με το αγαπημένο τους σκάφος.

    Αλλά και η φωτογράφιση στο κοινό τους σπίτι, έδειχνε ότι επρόκειτο για ένα ζευγάρι ταιριαστό, ευτυχισμένο, που ζούσε πλουσιοπάροχα και πολλές φορές κάτω από τα βλέμματα του φωτογραφικού και του τηλεοπτικού φακού.

    Η ωραία ζωή

    Μια ζωή του στυλ «Bold And The Beautiful» όπου ένας καταξιωμένος 52χρονος δικηγόρος, με πολύκροτες υποθέσεις στο χαρτοφυλάκιό του, με έναν προηγούμενο αποτυχημένο γάμο, βρίσκει την αγάπη και θαλπωρή στην κατά 15 χρόνια, elegant, ικανή δικηγόρο, η οποία μάλιστα έδειχνε να θαυμάζει το σύζυγό της.

    Και μια γυναίκα δυναμική, που αναλάμβανε μάλιστα συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και σε στέγη κακοποιημένων γυναικών.

    Πριν από δύο χρόνια, σε ένα αφιέρωμα που είχε κάνει το Mega Καλημέρα για το ζευγάρι, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε πει: «Ο Αποστόλης είναι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Πέραν όμως της προσωπικής μας σχέσης, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία.

    Είναι τύχη να συνεργαζόμαστε, καθώς μοιραζόμαστε τα ίδια άγχη, τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τους ίδιους στόχους. Μεταξύ μας υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αλληλοβοήθεια και αλληλοκατανόηση… «Είναι ένας άνθρωπος ευφυής και ευαίσθητος, εξαιρετικός σύζυγος και κάλος μπαμπάς. Διαφωνούμε για άπλα και καθημερινά πράγματα και είναι μαραθώνιες οι συζητήσεις μας».».

    Ο δε Απόστολος Λύτρας είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη: «Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών και δεν αργήσαμε να κάνουμε οικογένεια με ένα παιδί. Έχω 2 παιδιά από τον προηγούμενο γάμο μου. Τι θα μπορούσε να πει η γυναίκα μου, ότι είμαι εγωιστής; Ότι εκνευρίζομαι εύκολα. Τη σύζυγό μου τη Σοφία τη θαυμάζω, είναι πάνω στην οικογένεια και το παιδί της και στηρίζει έμενα. Όταν διαφωνούμε σε κάτι, μη λέμε ψέματα, βγαίνει ο δικηγόρος από μέσα μας».

    Πολύ… Glamour είχε και μια συνέντευξη και φωτογράφιση για γνωστό περιοδικό, στις αρχές του 2022. Ολη η οικογένεια μαζί στο σπίτι τους και μια ζωή… παραμυθένια.

    Τουλάχιστον έτσι έμοιαζε…

    Πίσω από την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας και του πλούτου, όμως, η ζωή του ζευγαριού των δικηγόρων έκρυβε κάτι σκοτεινό. Ένα μυστικό που φαίνεται ότι είχε ταράξει την οικογενειακή γαλήνη και σύμφωνα με πληροφορίες είχε οδηγήσει σε διάσταση για κάποιους μήνες τον Απόστολο Λύτρα και τη σύζυγό του.

    Κάποιες πληροφορίες λένε ότι το τελευταίο εξάμηνο το ζευγάρι είχε αραιώσει τις κοινές του εμφανίσεις. Όλα γίνονταν για το θεαθήναι και για την 9χρονη κόρη τους Δανάη, ίσως πάλι το τελευταίο διάστημα να γινόταν μια προσπάθεια επανασύνδεσης.

    Διαφωνία χαρακτήρων; Ζήλεια; Απόφαση για μια διαφορετική ζωή, αλλά και συμβιβασμοί για χάρη των παιδιών;

    Το βράδυ του ξυλοδαρμού

    Ο 52χρονος ποινικολόγος με καταγωγή από τα Τρίκαλα και η 37χρονη Σοφία από την Αμαλιάδα, το βράδυ του Σαββάτου πήγαν για φαγητό σε εστιατόριο στα νότια προάστια με μεγάλη παρέα. Εκεί έγινε το πρώτο επεισόδιο με τον ποινικολόγο να βλέπει τη σύζυγό του να στέλνει μηνύματα με το κινητό και να τη ζητά να φύγουν αμέσως «για να μη γίνουν ρεζίλι μπροστά σε όλους».

    Η Σοφία Πολυζωγοπούλου έστελνε μηνύματα στην αδερφή της, όμως, δεν μπορούσε να ηρεμήσει τον Λύτρα.

    Κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους με το αυτοκίνητο στα Βριλήσσια, έγινε το σοβαρό επεισόδιο. Ο Λύτρας βγήκε εκτός εαυτού, τη χτύπησε μια φορά στο κεφάλι, σταμάτησε το αυτοκίνητο και γρονθοκόπησε τη γυναίκα του λες και ήταν σάκος του μποξ.

    Λες και δεν είχε απέναντί του την όμορφή σύζυγό του, που όπως υποστηρίζει υπεραγαπά, τη μητέρα του τρίτου του παιδιού.

    Γροθιές, δαγκώματα, τραβήγματα από τα μαλλιά, χτυπήματα που θα μπορούσαν να αποβούν ακόμη και μοιραία.

    «Μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα «βοήθεια» και τον παρακαλούσα να σταματήσει. Ήμουν γεμάτη αίματα στο πρόσωπο τα οποία κατάπινα και πνιγόμουν. Έχανα τις αισθήσεις μου. Τότε σταμάτησε. Του έλεγα θα πεθάνω, τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο. Δεν ανταποκρινόταν. Πήγαμε σπίτι. Του ζήτησα να πλυθώ και ήθελα να πατήσω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό. Με πρόλαβε και το πήρε. Αιμορραγούσε η μύτη μου. Του είπαν ότι αν με πάει στο νοσοκομείο θα πω ότι έπεσα μόνη μου».

    Και στη συνέχεια, για άγνωστους λόγους, κοινή απόφαση να πάνε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στους Αμπελόκηπους και να παίξουν ένα κακοστημένο θέατρο.

    «Έπεσα από τις σκάλες», ήταν η απάντηση της Σοφίας στους γιατρούς, όσο ο Απόστολος Λύτρας ήταν μαζί της. Όταν την εξέταζε, όμως, ο γιατρός έγνεψε θετικά στην ερώτηση «σε χτυπάει ο σύντροφός σου».

    Όλα τότε πήραν το δρόμο τους. Η παρατηρητικότητα και ο επαγγελματισμός του γιατρού οδήγησε στην καταγγελία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και στη σύλληψη του ποινικολόγου.

    Του ίδιου δικηγόρου που έχει αναλάβει πολύκροτες υποθέσεις γυναικών. Του ίδιου που είχε πει σε τηλεοπτικό κανάλι: «Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος για τις γυναίκες. Έχουν γίνει τόσες γυναικοκτονίες και δεν έχει γίνει το παραμικρό. Για να μην φτάνουμε συνέχεια σε τέτοια σημεία θα πρέπει οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν βαρύτερες. Πρέπει επίσης να γίνονται αμέσως καταγγελίες. Δεν πρέπει καμία γυναίκα να υπομένει κακοποίηση από τον σύντροφό της και να μην πηγαίνει να το καταγγείλει».

    Κι όμως, ο ίδιος έδειρε με τόσο άγριο τρόπο τη γυναίκα του, παραδέχθηκε τελικά την ενοχή του, είπε ότι έχει ψυχολογικό πρόβλημα και θα ζητήσει βοήθεια, έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα να μην προφυλακιστεί και θα περιμένει κάποια στιγμή τη δίκη.

    Κι όμως, το θύμα της βίας του δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του. Από φόβο; Από έλλειψη ψυχικού σθένους να καταγγείλει και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του συζύγου της και πατέρα του παιδιού της;

    Επειδή δεν ήθελε να διαλύσει την οικογένειά της, τη ζωή της με χρυσόσκονη που τελικά ήταν βασισμένη πάνω σε σαθρά θεμέλια; Ποιος ξέρει;

    Και ποιος ξέρει γιατί η πρώην σύζυγός του, η ίδια που το 2017 τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, έσπευσε μαζί με τις κόρες τους να τον υπερασπιστεί;

    Η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό. Όμως, είναι ένα περιστατικό ωμής ενδοοικογενειακής βίας που μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη για έναν, βασικό λόγο: Αν αυτή η γυναίκα, μια νέα, όμορφη, έξυπνη και φτασμένη δικηγόρος, που ζούσε καθημερινά τέτοια περιστατικά, δεν καταγγέλλει τον κακοποιητή της, φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις.

    Ένα φαινόμενο, μια κοινωνική τραγωδία που διαπερνά οριζόντια και κάθετα την ελληνική οικογένεια και που δεν ξεχωρίζει πλούσιους ή φτωχούς, διάσημους ή άγνωστους.

    Ποιος είναι ο Απόστολος Λύτρας

    Παιδί λαϊκής οικογένειας από τα Τρίκαλα, ο Απόστολος Λύτρας γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1972. Εκανε τις νομικές του σπουδές στη Ματσεράτα της Ιταλίας, ξεκίνησε την καριέρα του αρχικά με διάφορες, μικρές υποθέσεις και στη συνέχεια μεγαλύτερες και πιο προβεβλημένες που έκαναν γνωστό το γραφείο του.

    Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Μαχόμενων Ποινικολόγων, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Συνταγματικών και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Α, μέλος της Ένωσης Νομικών, μέλος του Erga Omnes.

    Ζει από το 1980 στα Βριλήσσια, είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων, μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού, μέλος Σωματείων Κοινωνικής Δράσης για την προστασία των ανηλίκων και για την καταπολέμηση της σχολικής βίας.

    Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων από το έτος 2010 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων από το 2014.

    Εχει 3 κόρες, την 19χρονή Εύα, την 17χρονη Νάντια (από τον πρώτο του γάμου) και την 8χρονη Δανάη (από τον γάμου του με την Σοφία Πολυζωγοπούλου).

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του γραφείου του, έχει χειριστεί με αρτιότητα σημαντικές υποθέσεις που έγιναν γνωστές για το επιτυχές αποτέλεσμα στο πανελλήνιο.

    Οι δικηγόροι του γραφείου είναι νομικοί σύμβουλοι πολλών εταιριών, συλλόγων και σωματείων σε όλη την Ελλάδα.

    Το γραφείο μας διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, ειδικών επιστημόνων (ιατροδικαστών, ιατρών, γενετιστών, αναλυτών ψηφιακών αρχείων οικονομολόγων, φοροτεχνικών, μηχανικών, κλπ) σε όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τα τελευταία 4-5 χρόνια ο Απόστολος Λύτρας βγαίνει συχνά στα κανάλια και αναλύει και σχολιάζει υποθέσεις. Αλλωστε κι ο ίδιος έχει αναλάβει πολύ κρίσιμες υποθέσεις με πανελλήνιο ενδιαφέρον. Στην υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό, ο Απόστολος Λύτρας είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία.

    Είναι η υπόθεση όπου ο Ηλίας Μίχος καταδικάστηκε ισόβια και η μητέρα είχε καταδικαστεί σε 20 μήνες για το πλημμέλημα της εκβίασης. Ο Λύτρας κατάφερε να την αποφυλακίσει σε μια υπόθεση από τις πλέον πολύκροτες.

    Μια ακόμη σοβαρή υπόθεση που έκανε γνωστό στο Πανελλήνιο τον Λύτρα ήταν αυτή του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τον ποινικολόγο να αναλαμβάνει αρχικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Τον Μάρτιο του 2022 παραιτήθηκε από τη θέση αυτή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει καταδικαστεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις για τα άλλα δύο παιδιά, την Ίριδα και τη Μαλένα.

    Ο Λύτρας ήταν δικηγόρος και της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην υπόθεση της επίθεσης εναντίον της με βιτριόλι ενώ είχε αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, του γνωστού τραγουδιστή που σκοτώθηκε το 2016 και οι συνεπιβάτιδές του, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριακού ζητούσαν αποζημίωση.

    Επίσης, στη δικαστική υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο Λύτρας υπερασπίστηκε την 28χρονη πρώην σύντροφο του παρουσιαστή που είχε κατηγορηθεί για revenge por.

    Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

    Νέα, όμορφη, δυναμική, με ισχυρή προσωπικότητα και αγώνες για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ετσι χαρακτηρίζουν τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, όσοι την ξέρουν.

    Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

    Εχει ασχοληθεί με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναι νομικός σύμβουλος στη στέγη κακοποιημένων γυναικών.

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, ο πατέρας της κατάγεται από την Ακροποταμιά και η μητέρα της από το Λουκά.

    Η δικηγόρος είχε θέσει υποψηφιότητα στις περασμένες δημοτικές εκλογές στο πλευρό του Γιάννη λυμπέρη με την παράταξη ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Τελικά ο συνδυασμός δεν επικράτησε.

    Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε μιλήσει για τη σχέση που έχει με τις δύο κόρες του συζύγου της, από τον πρώτο του γάμο.

    «Η Εύα και η Νάντια είναι δυο υπέροχα και χαρισματικά πλάσματα. Είναι οι καλύτερές μου φίλες. Είμαστε πολύ δεμένες και τις αγαπάω πάρα πολύ. Έχουμε εξαιρετική επικοινωνία, σε σημείο που μοιράζονται μαζί μου τα μυστικά τους περισσότερο απ’ ό,τι με τον Απόστολο».

    Στο “Mega Καλημέρα” όπου είχε μιλήσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου τόνιζε:

    «Φόβο δεν ένιωσα ποτέ. Αν χειρίζεσαι τις υποθέσεις με αρτιότητα, ευσυνειδησία και είσαι ειλικρινής απέναντι στους εντολείς σου, δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείς φόβο. Πολλές φορές κάποιοι συγχέουν τον δικηγόρο με τον κατηγορούμενο που εκπροσωπεί και υπάρχουν αντιδράσεις, όμως αν αυτές οι αντιδράσεις με φόβιζαν η με πτοούσαν δεν θα έκανα για αυτό το επάγγελμα», είχε σημειώσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΣΑ: Αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Απόστολου Λύτρα
    Απόστολος Λύτρας: Κατεπείγουσα προκαταρτική πειθαρχική έρευνα από Αρειο Πάγο γιατί αφέθηκε ελεύθερος για τον ξυλοδαρμό
    Απόστολος Λύτρας: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός ποινικολόγος
     



    ΣΧΟΛΙΑ