• Κοινωνία

    Απόστολος Λύτρας: Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου – Ζητά απόλυτη προτεραιότητα στη διενέργεια της κύριας ανάκρισης

    Απόστολος Λύτρας

    Απόστολος Λύτρας


    Εισαγγελική παραγγελία, με την οποία ζητά  να δοθεί «απόλυτη προτεραιότητα» στη διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης και στην εισαγωγή της υπόθεσης Λύτρα στο ακροατήριο, απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Η κα Αδειλίνη, χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας», ενώ επισημαίνει πως το θύμα «εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κίνδυνο» κάνοντας λόγος για «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης».

    Ειδικότερα η εισαγγελική παραγγελία έχει ως εξής:

    Π ρ ο ς
    Την κ. Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος
    του Πρωτοδικείου Αθηνών

    Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

    α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και

    β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Βερβεσός: «Το κύρος της Δικαιοσύνης διαφυλάσσεται με την αυστηρή τήρηση κανόνων και όχι με επιλεκτικές επικοινωνιακές παρεμβάσεις»

    Απόστολος Λύτρας: Ποιο θα είναι το μέλλον του – Σοβαρές ποινές και το ενδεχόμενο τέλος της καριέρας του

    Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Λύτρα: Η κρίση μας δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο



    ΣΧΟΛΙΑ