Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Απόστολος Λύτρας: Η «σκοτεινή» ζωή του ποινικολόγου – Τα ακίνητα, τα super cars, τα σκάφη και τα πολλά μετρητά

Οι φωτογραφίες του... ευτυχισμένου ζευγαριού στο Instagram

Αν θα μπορούσε κάποιος να βάλει ένα τίτλο στον Απόστολο Λύτρα αυτός θα ήταν από την πασίγνωστη ταινία με τον Αλ Πατσίνο και τον Κίανου Ριβς «Ο δικηγόρος του διαβόλου». Κι ο βασικός λόγος είναι ότι ο γνωστός ποινικολόγος, που προφυλακίστηκε χθες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ζούσε μια ζωή απολύτως διφορούμενη.

Σαν τον Ιανό με το διπλό πρόσωπο και τις τρομερές αντιφάσεις.

Από τη μια ο πανέξυπνος ποινικολόγος, που οι φίλοι του τον περιγράφουν ως αγαπητό, φιλικό, ήπιων τόνων άνθρωπο που «δεν είχε δώσει δικαιώματα» και που και οι ίδιοι «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν έμαθαν για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο δικηγόρος που έπαιρνε πολύκροτες υποθέσεις, αυτές που μπορεί να μην φέρνουν χρήμα στο γραφείο αλλά που «χτίζουν καριέρες» γιατί η δημοσιότητα φέρνει πελάτες, πολλές φορές πάμπλουτους ή εν πάση περιπτώσει αποφασισμένους να πληρώσουν όσο – όσο τον Απόστολο Λύτρα και την ομάδα του για να αθωωθούν ή για να μειωθεί η ποινή τους ή για να γλιτώσουν υπέρογκα πρόστιμα, όταν οι υποθέσεις αφορούσαν οικονομικά εγκλήματα.

Όμως, ο Απόστολος Λύτρας είχε και μια δεύτερη ζωή που βγαίνει τώρα στο φως. Το εγκληματικό λάθος του να χτυπήσει βάναυσα τη γυναίκα του το βράδυ του Σαββάτου στα ερημικά Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Και πλέον οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Τεράστια χρέη στις τράπεζες, άρνηση να πληρώσει τα δάνειά του, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμοί. Αλλά την ίδια στιγμή πολυτελής βίος, λες και κάποια «μυστική χειρ» του έδινε χρήματα που δεν φαίνονταν πουθενά και που κινούνταν κάτω από τα… τραπεζικά ραντάρ.

Ο Απόστολος Λύτρας είχε αποφασίσει από τη μια να χρωστάει παντού και να αφήσει μέχρι την τελευταία στιγμή να «σκάσουν» τα δάνειά του, κι από την άλλη να ζήσει με τον… έρωτα της ζωής του, τη δεύτερη γυναίκα του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, μια rich and famous ζωή.

Πανάκριβα ταξίδια στο εξωτερικό, φωτογραφίες με Ferrari και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα, διακοπές με ένα σκάφος αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, η Μύκονος σε πρώτο πλάνο, αλλά και το Παρίσι, το Ντουμπάι, το Λονδίνο.

 

 

Και φυσικά στην Αθήνα η συμμετοχή σε κοσμικά γεγονότα, τα ακριβά εστιατόρια και μια αίσθηση ότι ο Απόστολος Λύτρας «το φυσάει το χρήμα», όπως λένε τουλάχιστον τώρα δικηγόροι που τον γνωρίζουν.

Σ’ αυτή την εντελώς διαφορετική ζωή, την άγνωστη ζωή του Λύτρα βλέπουμε και τις αντιφάσεις ενός παιδιού που ξεκίνησε φτωχό από τα Τρίκαλα, που στην αρχή ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής και είχε πολύ ταλέντο, αλλά που εκεί στα 17 του χρόνια αποφάσισε ότι το επάγγελμα του δικηγόρου θα του προσφέρει χρήμα, γνωριμίες και κοινωνική καταξίωση.

 

O Απόστολος Λύτρας λάτρευε τα πολυτελή αυτοκίνητα

 

Ο πνιγμένος από τα χρέη δικηγόρος, που οι τράπεζες του έστελναν το ένα ειδοποιητήριο μετά το άλλο, αλλά και ο Απόστολος Λύτρας με το μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι, τις πολλές υποθέσεις που χειρίζονταν ο ίδιος, η σύζυγός του και οι συνεργάτες του και τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας.

Πανάκριβα αυτοκίνητα

Ανθρωποι που γνωρίζουν τον Λύτρα, συνάδελφοί του που τον έβλεπαν συχνά στην Ευελπίδων, έχουν να λένε για την αγάπη του για τα πολυτελή αυτοκίνητα. Εχει στην κατοχή του μια Ferrari 360, μια Porsche Cayenne, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το περασμένο Σάββατο με την σύζυγό του, μια BMW σειρά 7, ένα παλιό αλλά ακριβό Corvette.

Ο Λύτρας φωτογραφίζεται και με άλλα vintage αυτοκίνητα ή με super cars με τους φίλους του στο διαδίκτυο να του εύχονται «καλοτάξιδο» και άλλες φιλοφρονήσεις.

Εκτιμάται ότι η αξία των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Πολλές είναι οι φωτογραφίες από τις διακοπές του με πολυτελή σκάφη. Δικηγόροι, συνάδελφοι του Απόστολου Λύτρα λένε ότι του άρεσε η ντόλτσε βίτα με ακριβά σκάφη αναψυχής και συχνά φωτογραφιζόταν να είναι ο ίδιος στο τιμόνι. Δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, αν ένα συγκεκριμένο σκάφος, αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του ανήκει ή το ενοικίαζε για τις διακοπές του.

Δε λείπουν επίσης οι φωτογραφήσεις με ρολόγια Rolex αξίας τουλάχιστον 10 χιλιάδων ευρώ.

Η ζωή του… Instagram για τον Απόστολο Λύτρα και οι συχνές εμφανίσεις του στην τηλεόραση του είχαν δώσει το παρατσούκλι «ο δικηγόρος με τη Λίνκολν», μια δημοφιλής σειρά όπου ο δικηγόρος της υπόθεσης κυκλοφορεί με μια πανάκριβη Λίνκολν και δείχνει πολύ… άνετος οικονομικά.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία του, πέραν της μεζονέτας στο Πάτημα Χαλανδρίου, στο οποίο έχει δηλωθεί ότι διαμένει η πρώην σύζυγός του, και θα βγει σε πλειστηριασμό την ερχόμενη Τετάρτη με αρχική τιμή 367 χιλιάδες, υπάρχουν κι άλλα ακίνητα.

 

 

Διακοπές και ο ίδιος καπετάνιος στο σκάφος

Υπάρχουν βεβαίως τα γραφεία στο Κολωνάκι όπου είναι η δικηγορική εταιρεία, τα οποία είναι επίσης σε κατάσχεση και θα βγουν στο σφυρί στις 20 Νοεμβρίου,

Το σπίτι στην οδό Πωλυζωϊδη 10 στον Γέρακα είναι στο όνομα της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Αγοράστηκε τον Μάιο του 2021, προφανώς επειδή ο Λύτρας λόγω χρεών δεν θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια αγορά.

Επίσης, η κ. Πολυζωγοπούλου έχει στο όνομά της ένα ακόμη σπίτι 52 τ.μ. στο Περιστέρι, το οποίο επίσης αγοράστηκε το 2021.

Οι φήμες για μετρητά

Τα μηνύματα στον κοινό λογαριασμό στο viber, όπου μιλούσε και ο Λύτρας πριν πάει στον Κορυδαλλό, αλλά και συνεργάτες από το δικηγορικό γραφείο, αφήνουν ανοικτά πολλά ερωτήματα.

Εμφανίζεται ένα σενάριο να υπάρχουν πολλά μετρητά στο σπίτι του Γέρακα και γι’ αυτό ο Λύτρας να θέλησε να πάρει αυτά ή μέρος των μετρητών για να πληρώσει τμήμα του δανείου ώστε να κάνει ανακοπή του πλειστηριασμού.

Επίσης, φέρεται να ήθελε να πληρώσει τα έξοδα για να πάει η κόρη του στην Κύπρο αλλά και τα έξοδα του γραφείου του.

Ειδικά το θέμα της λειτουργίας του γραφείου έγινε αντικείμενο συζήτησης στο group στο viber όπου οι εργαζόμενοι εκεί παρακαλούσαν να λυθεί το θέμα γιατί δεν είχαν να πληρώσουν ούτε παράβολα.

Επίσης κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του Λύτρα άλλαξε τους κωδικούς από τραπεζικούς λογαριασμούς, έπειτα από τον ξυλοδαρμό της.

Συμπερασματικά, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι κατεσχεμένα λόγω χρεών ανήκουν στην Σοφία Πολυζωγοπούλου ενώ μετρητά (αν υπάρχουν πράγματι) και τιμαλφή βρίσκονται στο σπίτι στον Γέρακα και πρόσβασή έχει μόνο η σύζυγος του κ. Λύτρα.

 

Το σκάφος με το οποίο πήγαινε τελευταία διακοπές

 

Ενδεχομένως κατ’ εντολήν του ποινικολόγου να πήγε η πρώην σύζυγος και η κόρη του στον Γέρακα για να πάρουν χρήματα και ρούχα, κι έγινε το επεισόδιο που οδήγησε σε αλλαγή των περιοριστικών μέτρων και στην προφυλάκισή του Λύτρα.

Όπως όλα δείχνουν είναι σε εξέλιξη ένας «πόλεμος των Λύτρα», όπως η ταινία «πόλεμος των Ρόουζ», όπου το επίδικο είναι ασφαλώς και τα περιουσιακά στοιχεί.

Η διφορούμενη συμπεριφορά

Στην… άλλη ζωή του Απόστολου Λύτρα πρέπει να συμπεριληφθεί και η διαφορετική συμπεριφορά που επεδείκνυε.

Επικοινωνιακός, αγαπητός, χωρίς τσακωμούς, τουλάχιστον δημόσια, με πολλούς φίλους, bon vivant με πολλές σχέσεις με την «καλή κοινωνία» της Αθήνας.

Και ταυτόχρονα έδειχνε ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι με την Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία φαίνεται να κρατούσε και το δικηγορικό γραφείο, τις καθημερινές δηλαδή διαδικασίες.

Οι φίλοι και γνωστοί «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν έμαθαν για τον ξυλοδαρμό της συζύγου καθώς στις κοσμικές συναθροίσεις, στα τραπέζια και στις διακοπές έμοιαζαν να είναι καλά μαζί.

 

Η μεζονέα στο Πάτημα που βγαίνει σε πλειστηριασμό

 

Ωστόσο, η εγκληματική ενέργεια του Λύτρα το βράδυ του Σαββάτου, το μένος που χτυπούσε την 37χρονη και η χειριστική προσπάθεια αργότερα να γλιτώσει την κατακραυγή, πείθοντάς την να πει ότι «έπεσα από τη σκάλα», δείχνουν μια σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα του.

Κάποιοι λένε ότι τους τελευταίους μήνες σύννεφα είχαν μαζευτεί πάνω από τη σχέση του με τη σύζυγό του, την οποία γνώρισε πριν από περίπου 13 χρόνια όταν εκείνη ήταν ασκούμενή του.

Κάποιες εκρήξεις ζηλοτυπίας στο παρελθόν, έφτασαν τον κόμπο στο χτένι το Σάββατο όταν ο Λύτρας είδε την σύζυγό του να ασχολείται με το κινητό της και την ξυλοκόπησε με άγριο τρόπο.

Ο πράος και αγαπητός δικηγόρος στο «φαίνεσθαι» αποκάλυψε μια άλλη πτυχή της προσωπικότητάς του, την σκοτεινή πλευρά της, που τον οδήγησε στη φυλακή, στην καταστροφή της φήμης του και σε όσα θα ακολουθήσουν.

Όχι μόνο νομικά, αφού η πιθανότατα να καταδικαστεί σε κάθειρξη ο Λύτρας είναι μεγάλη.

Αλλά και οικογενειακά διότι όπου υπάρχουν χρήματα και περιουσίες που πρέπει να μοιραστούν, η σύγκρουση θα είναι σφοδρότατη.

Διαβάστε επίσης:

Απόστολος Λύτρας: Αυτή είναι η μεζονέτα στο Χαλάνδρι που βγαίνει σε πλειστηριασμό (φωτό – video)
Απόστολος Λύτρας: Απάντησε με μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση
Απόστολος Λύτρας: Με 30 μπουνιές χτύπησε τη γυναίκα του ο γνωστός ποινικολόγος