Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίστηκε ο δικηγόρος – Στο πλευρό του η αδελφή του και οι κόρες του

Ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας

Αποφυλακίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.

Στις φυλακές Κορίνθου όπου ήταν κρατούμενος το τελευταίο διάστημα μετέβησαν και τον παρέλαβαν η αδελφή του και οι κόρες του από τον πρώτο του γάμο.

«Θα τα πούμε εν καιρώ. Το μόνο που θέλω να ευχαριστήσω είναι τους δικηγόρους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου όλους οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία», είπε ο κ. Λύτρας εξερχόμενος της φυλακής.

Λίγα λεπτά νωρίτερα στο σωφρονιστικό κατάστημα είχαν φτάσει η αδελφή του- που μάλιστα κρατούσε ένα κοστούμι για τον αδελφό της,  και οι δύο κόρες του από τον πρώτο του γάμο.

Οι περιοριστικοί όροι

Ειδικότερα με το βούλευμα αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του γνωστού ποινικολόγου με τους εξής περιοριστικούς όρους:

* Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

* Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων.

* Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων. Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

*Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

H ανακοίνωση του δικηγόρου του Λύτρα

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει με αφορμή την αποφυλάκιση του εντολέα του:

«Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Έτσι, ο κατηγορούμενος δικηγόρος μετά την μετατροπή της αρχικής κατηγορίας του σε πλημμέλημα παραπέμπεται να δικαστεί σε Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων και όχι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: «Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του».

Διαβάστε επίσης

Αθήνα: Συνελήφθη 25χρονη για εκδικητική πορνογραφία και απόπειρα εκβίασης

Τρίτο τροχαίο με παράσυρση στο 24ωρο – Στο Βόλο οδηγός παρέσυρε κορίτσι με ποδήλατο

Βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών: Πώς αυξάνει τις αγορές των καταναλωτών – Τι καταγγέλλουν οι Ενώσεις στην ΕΕ