ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο σύμπερασμα ότι ο θάνατος του Όλιβερ, του χάσκι από την Αράχωβα, δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων» καταλήγει στο πόρισμά του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματόγνωμας από την ΕΛΑΣ για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Το αναλυτικό συμπέρασμα του καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ συμπίπτει με εκείνο κι άλλων κτηνιάτρων δημοσίων υπηρεσιών που εξέτασαν το ίδιο περιστατικό.
Στο τετρασέλιδο πόρισμά του, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Τόλα που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».
Όσον αφορά το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ αφενός επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».
Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».
«Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων» καταλήγει στην έκθεσή του ο κ. Παπαϊωάννου.
Μετά τη σύνταξη της έκθεσης του πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ φαίνεται ότι η έρευνα για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα οδηγείται στο τέλος της καθώς η δικογραφία είναι πλέον έτοιμη και σήμερα αναμένεται να υποβληθεί στον εισαγγελέα.
Επίθεση από αγέλη σκύλων
Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και η έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από την εξέταση μαρτύρων και την ανάλυση υλικού καμερών που καταδεικνύουν ότι ο άτυχος Όλιβερ δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων και δεν υπήρχε οποιαδήποτε παρουσία και εμπλοκή ύποπτου ατόμου στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου ζώου.
Όσον αφορά τις αναφορές για «κρίσιμο μάρτυρα που έδωσε τα τελευταία 24ωρα» καταλυτική κατάθεση και υπέδειξε τον «δράστη» της κακοποίησης του «Όλιβερ», σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στενό συγγενή ατόμου από την Αράχωβα το οποίο υποστήριζε επίμονα την θεωρία της κακοποίησης του χάσκι, από άνθρωπο.
Ο εν λόγω συγγενής του φέρεται να ανέφερε προ λίγων 24ωρων στους αστυνομικούς ότι δέχθηκε SMS από άγνωστο αριθμό που υποδείκνυε ως υποτιθέμενο δράστη καταστηματάρχη της περιοχής για τον οποίο είχαν διατυπωθεί κι άλλες φορές σχετικοί ισχυρισμοί που δεν είχαν επιβεβαιωθεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε επίσης:
Χριστούγεννα: Τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων
Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά εκτός της πεπατημένης για το 2024
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ιστορική μεταρρύθμιση τα ιδιωτικά ΑΕΙ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβέρνηση σε Κομισιόν για ηλεκτρικό ρεύμα: Δώστε λύση τώρα ή θα το λύσουμε μόνοι μας -Επιτρέψτε Μηχανισμό Υπερεσόδων
- Καραβίας (Eurobank): Ζητάμε πολιτική σταθερότητα, κίνητρα για επενδύσεις, περισσότερες μεταρρυθμίσεις
- Ελλάκτωρ: Με ακίνητα αξίας 80 εκατ. του Χόλτερμαν εξασφαλίζει ρευστότητα η Reds
- Μάχη για το έργο κυβερνοασφάλειας των συστημάτων του δημοσίου αξίας €100 εκατ. – Ποιοι το διεκδικούν