• Κοινωνία

    «Τρέχουμε για τα παιδιά με αναπηρία»

    Δόμνα Μιχαηλίδου και Άννυ Ευσταθίου στον περσινό αγώνα

    Γιάννος Λιβανός, Δόμνα Μιχαηλίδου και Άννυ Ευσταθίου στον περσινό αγώνα


    Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τρέχουν τόσο πολύ πίσω από τόσες δομές για την προστασία των παιδιών. Ως προς αυτό, η Άννυ Ευσταθίου ξεχωρίζει. Βρίσκεται στην ψυχή πίσω από μία νέα πρωτοβουλία από ανθρώπους που δίνονται με ανιδιότελεια στο κοινό καλό .

    Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities – Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία».

    Η Άννυ Ευσταθίου λειτουργεί ως αντιπρόεδρος στο ΔΣ του Κέντρου κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για φορέα που εποπτεύει στέγες ευαλωτότητας, όπως περιγράφεται παρακάτω.

    Ο αγώνας Τρέχουμε για τα παιδιά με αναπηρία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας).

    Πρόκειται για συμπεριληπτικό αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε πρώτη φορά πέρσι από τους ίδιους φορούς με ευρύτατη συμμετοχή συστήνοντας στον κόσμο τους χώρους και τα παιδιά του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.

    Μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι

    Και φέτος ο στόχος παραμένει η ευαισθητοποίηση του κοινού για το έργο του Κ.Κ.Π.Π.Α.

    Με το άνοιγμα του υπέροχου, ηλιόλουστου αυτού χώρου στους δρομείς και στις οικογένειές τους και
    παράλληλα με τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών και των φροντιστών τους, οι διοργανωτές
    τονώνουν το αίσθημα θερμής φιλοξενίας και αγαστής συνύπαρξης.

    Το Π.Α.Α.ΠΑ.Β αναδεικνύεται ως ανοιχτή δομή με έντονη ανάγκη για εθελοντές αλλά και αναδόχους που θα μοιραστούν το σπουδαίο όραμά τους: Τη βελτίωση της ζωής και των προοπτικών για αυτά τα παιδιά.

    Ο αγώνας λοιπόν διαχέει το μήνυμα ότι υπάρχει αυξημένη ανάγκη στο Π.Α.Α.ΠΑ. για πολύτιμους εθελοντές. Σε όσους μάλιστα εκφράσουν την επιθυμία, θα δοθεί η δυνατότητα να συνδεθούν με κάποιο από τα παιδιά του παραρτήματος.

    Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5χλμ και 5χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ
    εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του
    ιδρύματος.

    Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του
    Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.

    Μικρά βήματα, μεγάλη διαφορά

    Πώς λειτουργούν σε αδρές γραμμές όμως αυτοί οι φορείς με ανθρώπους που εργάζονται με απροσμέτρητη αφοσίωση για τα παιδιά αυτά;

    Καταρχήν, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) συνιστά ενιαίο θεσμικό Φορέα, που υπάγεται στον έλεγχο και την εποπτεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

    Διατηρεί διττό ρόλο καθώς λειτουργεί τόσο ως νοσηλευτικό ίδρυμα, που παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, όσο και ως Φορέας ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα Αναδοχής, Υιοθεσίας, αλλά και Παιδικής Προστασίας.

    Υπό την αιγίδα του λειτουργούν τρεις Δομές για Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) εντός
    Αττικής ( Δυτική & Ανατολική Αττική και Βούλα), τέσσερις Δομές που αφορούν την παιδική προστασία («Η Μητέρα», Παιδόπολη Αγ. Βαρβάρα, Αναρρωτήριο Πεντέλης, Παιδόπολη Αγ. Ανδρέας), καθώς και ένα Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο («Μιχαλήνειο»).

    O Σύλλογος Ιωνάς ιδρύθηκε το έτος 2007 από το ζεύγος Ευσταθίου με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) καθώς και την προετοιμασία, των ατόμων αυτών για συμμετοχή σε Αθλητικές Διοργανώσεις.

    Το ΠΙΚΠΑ ιδρύθηκε αρχικά το 1914 για την φροντίδα θυμάτων πολέμου.

    Αργότερα εξελίχθηκε σε προνοιακό φορέα για την φροντίδα και προστασία του παιδιού.

    Μετά το 1950 ιδρύθηκε το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, δυναμικότητας τετρακοσίων κλινών και με ξεχωριστή Μονάδα Σπαστικών, στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ.Β).

    Το Π.Α.Α.ΠΑ.Β.

    Το σημερινό Π.Α.Α.ΠΑ.Β. αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους Φορείς Παιδικής Προστασίας στη χώρα, που ως στόχο έχει την προστασία, αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.

    Συγκεκριμένα, προστατεύει σήμερα συνολικά εκατό παιδιά: Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή της Βούλας και στις δομές αποϊδρυματισμού στις περιοχές της Δραπετσώνας, Πατησίων και Βύρωνα.

    Η Άννυ Ευσταθίου μοιάζει ιδιαίτερα συγκινημένη για τον αγώνα αυτόν.

    Όπως εξήγησε για τη συγκεκριμένη δημοσίευση, «αποτελεί επιβεβαίωση και επιστέγασμα της ύπαρξης γενναίας και ισχυρής κοινότητας που αγκαλιάζει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

    Chapeau.

    Πληροφορίες

    Run for the Kids with disabilities 2024

    Στηρίζουμε τον εθελοντισμό για το Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της αναδοχής.

    Κυριακή απόγευμα 16 Ιουνίου 2024 όλοι μαζί θα τρέξουμε για όλα τα παιδιά με αναπηρία.

    Εγγραφές ΕΔΩ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Χωμενίδης: Όταν συνάντησε μια πάπια στα Εξάρχεια



    ΣΧΟΛΙΑ