Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ανδρέας Πάτσης: Ποινή φυλάκισης 3 ετών, εξαγοράσιμη με 10 ευρώ/μέρα, για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ

Ανδρέας Πάτσης

Ανδρέας Πάτσης

Φυλάκιση 3 ετών, εξαγοράσιμη με 10 ευρώ τη μέρα, είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση, ο οποίος επέλεξε την ποινική διαπραγμάτευση για τις ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες και τη συμμετοχή σε αλλοδαπές εταιρείες που τον “έστειλαν” στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Ο πρώην βουλευτής, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχε υποβάλει το αίτημα του να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση, όπως ορίζει νέα διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σήμερα, το δικαστήριο επικύρωσε το πρακτικό της ποινικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των πρώην βουλευτή και του εισαγγελέα.

Έτσι, ο κ.Πάτσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για καθένα από τα 2 αδικήματα (η ελάχιστη ποινή για το 1 αδικημα) που στη συγχώνευση έγιναν 3 έτη.

Η συγκατηγορουμενη σύζυγος του καταδικάστηκε σε 20 μήνες και η πρώην σύζυγος του σε ποινή 15 μηνών.

Οι ποινές των 2 γυναικών, που καταδικάστηκαν για συνέργεια σε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες, είναι επίσης εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ τη μέρα.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο Ανδρέας Πάτσης φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Για τις ανακριβεις-ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες, σύμφωνα και με το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής, ο κ.Πάτσης φέρεται:

1) Το 2019, στη δήλωση με ημερομηνία οριστικοποίησης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα
δηλωθέντα ακίνητα:

Α Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ’ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη.

Β. Ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4.029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

2) Στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσου 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού, ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον φέρεται να παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Για τη συμμετοχή σε αλλοδαπή εταιρεία, ο κ.Πάτσης φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε στο κεφάλαιο, αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου, 3 εταιρειών με έδρα την Κύπρο και η νυν σύζυγος του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης:
Γιάννος Γραμματίδης: Παραιτήθηκε από μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ
Mulberry: Γιατί απέρριψε προσφορά εξαγοράς £83 εκατ. από την Frasers του μεγιστάνα Mike Ashley