Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο – Μήνυμα από το 112 για τις περιοχές Άγιος Ιωάννης, Αποδούλου, Νίθαυρης

Ένας πυροσβέστης μπροστά από ένα πυροσβεστικό όχημα με τον αριθμό κλήσης 199

Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο νότιο Ρέθυμνο, στις περιοχές Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου.

Αυτή την ώρα επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σηκώθηκαν και τέσσερα εναέρια μέσα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Στο Ρέθυμνο και στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο επιτελάρχης Γιώργος Μαρκουλάκης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το neakriti.

Το πρωί της Πέμπτης υπήρχαν πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες χωρίς κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι δυνάμεις που παρέμεναν στην περιοχή συνέχισαν να επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς. Παρ’ όλα αυτά οι ισχυροί άνεμοι αλλά και η μεγάλη έκταση του πύρινου μετώπου είναι αιτίες για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Ουσιαστικά η μισή πυροσβεστική δύναμη της Κρήτης βρίσκεται επιτόπου, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν και δυνάμεις από την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου – Αναλυτικά η «γεωγραφία» των κρουσμάτων

Βασίλης Οικονόμου: Αντικαθίστανται το επόμενο χρονικό διάστημα οι παλιοί συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο 9/8 οι αιτήσεις για τα voucher βιβλίων