Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Αυστρία: Ομολόγησε ο 19χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρια και εκρηκτικά στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Τέιλορ Σουίφτ σε συναυλία

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Τέιλορ Σουίφτ σε συναυλία

Ο 19χρονος νεαρός που έχει συλληφθεί μαζί με δύο άλλους νεαρούς υπόπτους στην Αυστρία προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας σε μία από τις συναυλίες της αμερικανίδας σταρ Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη «για να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων», ανακοίνωσαν οι αυστριακές υπηρεσίες Πληροφοριών.

«Εχει προχωρήσει σε πλήρη ομολογία και δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να διαπράξει επίθεση με την βοήθεια εκρηκτικών υλών και μαχαιριών», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής των αυστριακών υπηρεσιών Πληροφοριών (DSN) Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ.

Υπενθυμίζεται πως οι τρείς συναυλίες της Σουίφτ που ήταν προγραμματισμένες στην Αυστρία ακυρώθηκαν μετά τις συλλήψεις. Οι τρεις ματαιωμένες συναυλίες στην Βιέννη επρόκειτο να προσελκύσουν πλήθος 195.000 σήμερα, αύριο και το Σάββατο.

Από την πλευρά της, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να υποδεικνύει ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη θα είχε συνέπειες στις συναυλίες της στο Wembley Stadium του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα. «Δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι τα θέματα που ερευνώνται από τις αυστριακές αρχές θα έχουν επίπτωση στις επερχόμενες διοργανώσεις εδώ στο Λονδίνο», δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης

Αυστρία: Ποιός είναι ο 19χρονος που σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Αυστρία: Ματαιώθηκαν τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ μετά τις απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα

Αυστρία: Και δεύτερη σύλληψη τζιχαντιστή που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ