Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Αυστρία: Και δεύτερη σύλληψη τζιχαντιστή που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Τέιλορ Σουίφτ

Τέιλορ Σουίφτ

Σε μια ακόμη σύλληψη άνδρα, μετά τη σύλληψη ενός 19χρονου τζιχαντιστή, προχώρησε η αυστριακή αστυνομία, καθώς κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη.

Ο 19χρονος Αυστριακός, ο οποίος «είχε ορκιστεί πίστη» στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος συνελήφθη το πρωί στην πόλη Τέρνιτς, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της Αστυνομίας Φραντς Ρουφ. «Ανακαλύψαμε προπαρασκευαστικές ενέργειες που εστίαζαν στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη», διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως στο σπίτι του 19χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν «χημικές ουσίες».

Ο νεαρός βρισκόταν σε επικοινωνία με άλλον ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια τις επόμενες ημέρες, ιδίως στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο τριήμερο στη Βιέννη και θα προσελκύσουν περίπου 65.000 θεατές έκαστη, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της βιεννέζικης αστυνομίας Γκέρχαρντ Πιρστλ.

Οι αυστριακές αρχές έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τζιχαντιστής στις 2 Νοεμβρίου 2020 στη Βιέννη, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες. Ήταν η πρώτη τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικό υπόβαθρο σε αυτήν τη χώρα των 9,1 εκατομμυρίων κατοίκων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αυστρία: 19χρονος τζιχαντιστής σχεδίαζε μακελειό σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Χούθι: Εξαπολύσαμε επίθεση κατά εμπορικού πλοίου και δύο αμερικανικών καταδρομικών

Gazprom: Η διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας συνεχίσθηκε, παρά τις μάχες κοντά στην πόλη Σούντζα της Ρωσίας