• Κοινωνία

    Αδωνις Γεωργιάδης: Στον προσανατολισμό μας η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας

    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Διαβεβαιώσεις για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού έδωσε ο υπουργείος Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή εγκαινίων των ιαματικών πηγών στον Πολιχνίτο.

    «Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού»,  δήλωσε ενώ παράλληλα  εξήρε και τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου, τονίζοντας πως αναμονή στα χειρουργεία δεν υπάρχει, ενώ υπηρετεί περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με το 2019.

    Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ και συνομίλησε με το προσωπικό. Ακολούθως βρέθηκε στον Πολιχνίτο, όπου πραγματοποίησε τα εγκαίνια των ιαματικών πηγών.

    Ο ιαματικός τουρισμός, είπε, ο κ. Γεωργιάδης, είναι διαδεδομένος στη βόρεια Ευρώπη όπου τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν αδρά για να κάνουν τις θεραπείες που χρειάζονται οι ασθενείς σε άλλες χώρες.

    «Προς τούτο σε προσεχή συνάντησή μου με τον Γερμανό ομόλογό μου θα τον ενημερώσω για τις δυνατότητες που παρέχονται στον ιαματικό τουρισμό εδώ στη Λέσβο. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και με τους άλλους ομολόγους μου»,  ανέφερε και πρόσθεσε:

    «Θέλουμε να επιτύχει το εγχείρημα στη Λέσβο γιατί μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης – Φον Ντερ Λάιεν: Τετ α τετ στην Πάφο με θέμα το μεταναστευτικό και την ανταγωνιστικότητα

    Ενιαία πλατφόρμα ιατρών όλης της χώρας, από τον ΠΙΣ

    Σκυλακάκης: Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο για όσους το έχουν ήδη επιλέξει



    ΣΧΟΛΙΑ